Támogatottak / Sport

MOL Tehetségtámogató Program 2010 Sport

foldhazi-zsofia5.jpg
Földházi Zsófia (1993)
Földházi Zsófia (1993), BudapestZsófi sportolói pályafutását a BVSC úszószakosztályában kezdte öt évesen. Fő erőssége a hosszútávú gyors számok voltak, melynek korosztályos csúcsait máig sem tudták megdönteni.
Zsófi sportolói pályafutását a BVSC úszószakosztályában kezdte öt évesen. Fő erőssége a hosszútávú gyors számok voltak, melynek korosztályos csúcsait máig sem tudták megdönteni. Az öttusa sportágat 2003-ban kezdte el a KSI-ben, eleinte kéttusával. Ez időtől kezdve párhuzamosan folytatta a két sportágat, melynek eredménye, hogy mindkét sportágban korosztályos (ifjúsági) válogatott lett. Mindkét sportágban tagja a Héraklész programnak.A 2008-as és 2009-es években a hazai rendezésű országos bajnokságokat egyéni, csapat és váltó futamokban is megnyerte öttusában. 2009-ben a nemzetközi ifi versenyek mindegyikén diadalmaskodott: hatszoros Európa-bajnok, háromszoros világbajnok. Öttusában kvalifikálta magát az I. Ifjúsági Olimpiára. Edzője szerint Zsófia az elmúlt időszakban a mai magyar öttusa utánpótlás egyik kiemelkedő versenyzőjévé vált. 2010-ben felszereléséhez kapott pályázati támogatást.
pech-fanni2.jpg
Péch Fanni (1993)
Budapest
Kisgyerek korában a Balatonon kezdett vitorlázni. 11 éves kora óta versenyez, Optimist hajóosztályban kezdte. 2005 óta minden évben kvalifikálta magát egy-egy nemzetközi versenyre és hajóosztályának legeredményesebb női versenyzője és egyben ifi magyar bajnoka volt.
A 2008. évi Ifi Eb-n szerzett ezüstérmére a legbüszkébb, amelynek köszönhetően ?Az év női vitorlázója" címet is elnyerte a Magyar Vitorlás Szövetségtől. 2009-ben magyar bajnoki címet szerzett és az Európa bajnokságon 10. helyezett lett. Tavaly óta a 420-as hajóosztályban versenyez, csapattársa Héjj Eszter. Terveik szerint 2010 őszétől már váltanak a 470-es, olimpiai hajóosztályra. Török Péter, Dragan Grasic és Regős Attila irányításával készül a versenyekre. A pályázaton új hajójuk megvásárlásához kaptak támogatást.http://www.winddance.hu
rapport-richard.jpg
Rapport Richárd (1996)
Richárd kiemelkedő tehetsége a sakk sportnak, jó eséllyel ő lehet Lékó Péter utódja. Kilenc éves kora óta sakkozik komolyabban.
Tizenhárom évesen már nemzetközi mester-címet nyert, amivel Magyarország legfiatalabb nemzetközi mestere lett. Mindössze fél év elteltével pedig megszerezte a nagymesteri címet is. Az örök-ranglista ötödik helyezettje. Jelenlegi ÉLŐ pontszáma: 2534 (2010.júl.). A 14 éves sakk nagymester célja hogy egy éven belül élő pontszáma elérje a 2600 pontos határt és az olimpiai válogatott tagjává váljon. A MOL Tehetségtámogató programban a felkészülési mérkőzésekhez, edzőtáborokhoz kapott támogatást. www.rapportrichard.hu
toth-peter.jpg
ifj. Tóth Péter (1994),
Szolnok
Péter a gokart sportág egyik nagy reménysége. 2007-ben másodikként zárta a 14 fordulós versenyt minimax kategóriában. Jelenleg a junior korosztályban versenyez.
Meghívást kapott a Forma1 XXII. és XXIII. Magyar Nagydíjra, a Mini Forma 1 versenyén 4. lett. 2009-ben részt vett a kétfordulós FIA Közép-Európa Zóna Trófeán, ahol bejutott az első hatba, és ott volt az egyiptomi Rotax Grand Finals világdöntőn is, bár baleset miatt ott csak a 42. helyen végzett. Hihetetlen akaraterővel, önfegyelemmel küzd céljai elérése érdekében. A Hargitai Racing Sport Club versenyzője, edzője Hargitai Sándor. A MOL Tehetségtámogató program keretében eszközvásárláshoz kapott segítséget.