Támogatottak / Sport

MOL Tehetségtámogató Program 2009 Sport

tothrenata11.jpg
Tóth Renáta (1994)
FTC saját nevelésű ifjúsági válogatott versenyzője, a Héraklész program tagja és a jelenlegi legjobb utánpótlás tornász. Kiemelkedő tehetségét már nemzetközi versenyeken is bizonyította.
Az elmúlt 3 évben 15 korosztályos nemzetközi versenyen szerzett aranyérmet, 2008-ban a Junior EB-n egyedüli magyarként végzett pontszerző, 6. helyen ugrásban. Országos egyéni bajnoki címeinek száma harminchoz közelít. Edzője Bathó Márta tehetségben és adottságokban Ónodi Henriettához hasonlítja. Kiemeli Renáta nagyon jó fizikai adottságait és azt, hogy kitűnő versenyzőtípus, aki éles helyzetben mindig a legjobb formáját hozza.A pályázati támogatást a nemzetközi versenyekre történő utazáshoz kapta.
zsiga-mate.jpg
Zsiga Máté (1992)
A magyar teniszsport egyik reményteljes játékosa, a Szegedi Városi Tenisz Klub játékosa. 10 éves kora óta az utánpótlás élvonalának tagja. Korosztályos ranglistán betöltött helye 1-3. között változik.
Háromszor nyert egyéni magyar bajnokságot.2008-ban két tornagyőzelem mellett a magyar teniszsport történetében elsőként nyerte meg az ETA "Mesterek Tornáját". A 16 éves fiúk Európai Ranglistáját évközben két hónapig vezette, a 2008. évet végül a második helyen zárta, amely az eddigi legelőkelőbb magyar helyezésnek számít. A magyar fiú válogatott első játékosaként csapatban Európa-bajnoki címet, egyéniben ezüstérmet szerzett, míg a világbajnokságon a 8. helyig jutott.Edzője édesapja, aki szintén komoly szinten teniszezett. 2007 óta támogatottja a MOL Tehetségtámogató programnak.
komiszarkriszta1.jpg
Komiszár Kriszta (1992)
Kriszta 7 éves kora óta sportol. 14 éves koráig párhuzamosan atletizált és kosarazott, mindkét sportot sikeresen űzte, de végül a futás mellett döntött.
Tizenháromszoros serdülő, négyszeres ifjúsági és egyszeres junior országos bajnok, de már a felnőttek közt is szerzett dobogós helyet a 2009.évi Felnőtt Fedett pályás bajnokságon, ahol csak megismételt döntővel tudták eldönteni a sorrendet 60m-en. Kriszta korosztályos válogatott, Héraklész-kerettag, számos csúcsbeállítást tudhat magáénak. A program támogatását új edzőgarnitúra megvásárlásához kapta meg.