Támogatottak / Sport

kovacs-henri-2008.jpg
Kovács Henri (1990)
Balástya
2003 óta Henri a legeredményesebb magyar ifjúsági díjugrató, négyszeres magyar bajnok.
Az Ifjúsági Európa-bajnokságon 2007-ben 4. helyen végzett, ami az elmúlt 40 év legjobb magyar eredményének számít. 2004 óta számon tartják Európa 10 legjobb ifjúsági lovasa közt. Katie Monahan Prudent - csapatvilágbajnok, világkupa ezüstérmes volt versenyző, edző - vállalta, hogy edzi és versenyezteti Henrit Franciaországban, ahol a legjobb lovasokkal versengve technikailag nehéz nemzetközi díjugrató-pályákon tudja fejleszteni tudását.
toth-zsofia.jpg
Tóth Zsófia (1989),
Tatabánya
Zsófi 1998 óta sportol, az Oroszlányi Triatlon és Szabadidősport Egyesületnek a tagja, ahol Licskó Csaba az edzője. 2005. óta válogatott.
Legjobb nemzetközi eredményei között szerepel a tavalyi junior duatlon VB-n szerzett egyéni és csapataranyérme, a triatlon junior VB-n és EB-n elért egyéni 5. és csapatban elért első helyezése.2008-tól már a felnőttek között versenyezhet, ahol mindjárt le is tette névjegyét Lisszabonban az Elit EB-n szerzett 11. helyével. Idén utazási költségeihez nyerte el a támogatást, korábban felszerelésének megújításában támogatta a program.
horvath-marcell2.jpg
Horváth Marcell (1993),
Veszprém
Sportpályafutását 10 éves korában tájékozódási futóként kezdte. Itt is jó eredményeket ért el, de 2005-ben a tájkerékpározra nyergelt át.
Eredményei beigazolták a sportágváltást, már 2006-ban minden korosztályos versenyt megnyert. Már a nála 2-3 évvel idősebbekkel méri össze tudását a hazai és nemzetközi versenyeken. Minden idők legfiatalabb tájkerékpáros ifjúsági válogatottjaként 2007-ben a junior EB-n (14 évesen a 17 évesek között) csapatban Európa-bajnoki címet szerzett. Mivel Magyarországon kevés tájkerékpár versenyt rendeznek, ezért Marcell elindul a környező országok bajnokságain is, ahol eddig szintén nagyon jó eredménnyel szerepelt. 2008-ban útiköltségeinek fedezetéhez nyert el támogatást.
babos-timea.jpg
Babos Timea (1993)
Sopron
7 éves kora óta teniszezik, 15 bajnoki cím tulajdonosa, 11 éves korától Magyarországon saját korosztályában mindig ranglistavezető és minden évben megnyerte az egyéni magyar bajnokságot.
12 éves korában kezdte el a nemzetközi versenyzést és abban az évben Európában már tornagyőzelmeket aratott. 2006-ban és 2007-ben is meghívást kapott az Európai Mesterek Tornájára, valamint a Héraklész programban az év lány utánpótlás játékosa lett sportágában. 2007-ben az év végi korosztályos világranglistán a 3., az ITF világranglistán 2008. márciusban a 30. helyen szerepelt, célja, hogy év végére a Top10-be kerüljön. Az egész család életét a tenisz határozza meg. Nővére is aktív játékos volt, édesapjuk, - egyben edzőjük - szintén teniszezett, többszörös megyei és területi bajnok volt korábban.