Támogatottak / Sport

Ismerkedjen meg néhány 2007. évi támogatottunkkal!

szilagyi-aron-versenyen.jpg
Szilágyi Áron (1990)
Hévízgyörk
A fiatal kardozó 2006-ban egyedülálló teljesítménnyel minden junior korosztályú nemzetközi versenyt megnyert annak ellenére, hogy hivatalosan ő még egy korosztállyal fiatalabb volt.
2007-ben három Világkupa győzelmet gyűjtött be és a junior VB-n ezüsérmet szerzett. 2007-ben minden idők legfiatalabb magyar világbajnokát ünnepelhettük személyében, hiszen élete első VB-jén a kardcsapatot a dobogó legfelső fokára segítette. Számára innentől kezdve nem kevesebb, mint az olimpiai bajnoki cím a végső cél! Áron vívófelszerelésének megújításához kapott támogatást.
vermes-dani-interju.jpg
Vermes Dániel (1994),
Gödöllő
Dani 2004-ben kezdte a versenyzést és már az első évben a kadett kategória bajnoka lett. Rendkívüli tehetségével és kitar-tásával már akkor kitűnt versenyzőtársai közül.
11 évesen versenyzett először korengedménnyel a Rotax Junior bajnok-ságán, amelynek immár háromszoros bajnoka. Ez a gyermek korosztályban előtte még senkinek nem sikerült. A 2006-os versenyszezonban 10-szer állt a dobogón, abból 6-szor volt aranyérmes. Dani új gumigarnitúrát vehetett a támogatásnak köszönhetően.
karacsony-loidl2.jpg
Karácsony Réka-Loidl Nóra (1988/1989)
Balatonfűzfő
Réka és Nóra kisgyermekként ismerkedtek meg a vitorlázással. 2004-ben ültek össze egy, párosításuk sikeresnek bizonyult, mert minden hazai versenyükön ezt követően dobogóra állhattak és külföldön is szép sikereket értek el.
(2006-ban az ifjúsági VB-n összetettben a 10. helyen végeztek). Eredményeik alapján beválogatták őket a Magyar Vitorlás Szövetség Olimpiai Reménységek csapatába. 2006-ban átültek a 470-es hajóosztályba, ami lehetővé teszi számukra, hogy a felnőttek mezőnyében versenyezzenek. Új hajójukat a pályázati támogatással tudták megvenni.
tn-jakabos-zsuzsanna-08-szj.jpg
Jakabos Zsuzsa (1989)
Pécs
Zsuzsa 8 évesen kezdett el úszni. 1998 óta jegyzik eredményeit a korosztályos ranglistákon. 2000-2006 között összesen 14 korosztályos és 7 felnőtt bajnoki címet nyert.
Tagja lehetett az athéni olimpiai csapatnak is. A 2006. évi budapesti EB a 4. helyet szerezte meg fő számában a 400 m vegyes úszásban. Egyedüli magyar úszónő, aki TOP 10-ben szerepel a világranglistán. Hazai edzőtáborozásához, nemzetközi felkészüléséhez nyerte el a pályázati támogatást.
gurisatti-testverek.jpg
Gurisatti testvérek (1994-1996)
Dunaújváros
Búvárúszók, akik korosztályukban országos bajnokok több számban is. Céltudatos, elszánt versenyzők, akik nemcsak a sportban, hanem a tanulásban is élen járnak. Világbajnok édesapjuk nyomdokain szeretnének járni. A támogatás segítségével cápabőr úszódresszt tudtak maguknak vásárolni.
kamvas-balint.jpg
Kámvás Bálint (1990)
Budapest
Budapest Fiatal kora ellenére olyan kimagasló sikerei vannak hazai és nemzetközi viszonylatban is, hogy elmondhatjuk, ő jelenleg a legjobb magyar sportmászó. Eddig 38 első helyet szerzett a magyar felnőtt sportmászó versenyeken. 2006-ban nemeztközi edzőtáborozáshoz és versenyekre való eljutáshoz nyerte el a támogatást.
pankasz-roplabdacsapat.jpg
Röplabdacsapat
Pankasz
A pankaszi iskolába három őrségi faluból gyerekek, nagy hagyománya van a sportnak. Mivel az iskolának nincsen tornaterme salakos pályán edzenek, télen pedig egy tanteremben. Legjobb eredményük az amatőr diákolimpián elért második hely. A támogatás segítségével most először lett a csapatnak egységes felszerelése.