Támogatottak / Gyermekegészségügy

Ismerkedjen meg néhány 2008. évi támogatottunkkal!

{{{asd}}}

boh-cdoktorok-02-kisebb.jpg
Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány
A Nevetésterápia folytatása bohócdoktorokkal...
Az alapítvány 2000 óta dolgozik. Kórházi ún. bohócvizitek - doktornak öltözött bohócok által tartott játékos vizit - segítségével és a beteg gyerekek megnevettetésével járulnak hozzá gyógyulásukhoz, lelki megerősödésükhöz.
Bohócaik képzett előadóművészek. Jelenleg 5 kórházban heti 6 alkalommal vizitelnek az alapítvány munkatársai. 2008-2009-ben a támogatás segítségével Székesfehérváron és a Tűzoltó utcai Gyermekklinika sebészeti osztályán tudják folytatni a vidám látogatásokat.http://www.bohocdokik.hu/
lovasterapia.jpg
Magyar Lovasterápia Szövetség
Élményterápiás lovas táborok fogyatékos és pszichés zavarral küzdő gyerek számára
A szervezetnek tíz éves tapasztalata van a lovasterápiás programokban. Többnapos, intenzív élményeket adó, tematikus nyári táborokat szerveznek 2009 nyarán a gyerekek éves terápiájának kiegészítésére.
A programban pszichés zavarral küzdő, tanulásban akadályozott, értelmi fogyatékos és autista gyermekek vesznek részt. A lovasterápiát más élményterápiás eszközökkel kiegészítve használják, minden tábort egy vezérfonalra felfűzve: cirkusz, mese, kalóz, indián, lovagkor, stb.www.lovasterapia.hu
egeszseges-lelku-ifjusagert.jpg
Az Egészséges Lelkű Ifjúságért Pro Juventa Alapítvány
A hat képes történet módszerének alkalmazása
Az alapítvány az egykori OPNI (Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet) mellett működött, éveken keresztül szervezett a pszichiátriai kezelésben részesülő gyermekek és fiatalok számára művészetterápiás foglakozásokat.
A gyermekpszichiátria az OPNI megszüntetése után is működik, művészetterápiás műhelyükben jelenleg az ún. 'Hat Képes Történet' elnevezésű (6 PSM) módszert alkalmazzák, amely művészetterápiás és színházterápiás elemeket ötvöz. A gyerekeknek a hétköznapoktól elrugaszkodott történet kell kitalálni, lerajzolni, majd megjeleníteni. A folyamat segít feldolgozni a személyes problémákat. A pszichiátriai kezelésbe jól beilleszthető.http://www.heimpalkorhaz.hu
dsc00064.jpg
Magyar Willliams Szindróma Társaság
Magyar Willliams Szindróma Tárasság
Az alapítvány célja a Williams szindrómás gyermekek és családjaik segítése, érdekeik képviselete. Csillagfény névvel zenekart hoztak létre, amely a közös zenélésen keresztül tud fejlesztő hatást elérni a gyerekeknél.
Az együttes több sikeres koncertet is adott már. Korábban nemzetközi Williams Szindróma táboraikkal elnyerték a brüsszeli Európai Ifjúsági Díjat. A Williams szindróma ritka genetikai betegség, Magyarországon mintegy 500 ilyen betegséggel élő személy feltételezhető. A mentális és fizikális fogyatékosságok mellett a betegek bizonyos szociális készségekben átlagon felüli mutatókkal rendelkeznek és nem utolsó sorban nagyon fejlett a muzikalitásuk.www.williams.org.hu