Támogatottak / Sport

MOL Tehetségtámogató Program Sport 2019
Ismerkedjen meg a MOL Tehetségtámogató Program sportolóival részletesebben!

2019-ben a MOL Tehetségtámogató Program keretében összesen 100 fiatalnak nyújt támogatást 32 millió forint értékben a MOL Alapítvány kuratóriuma.

img-1844.jpg
Kőhalmi Emese (17)
kajak (Göd)

Emese 2010-ben, 8 évesen kezdett kajakozni, szülei azóta is ha tehetik minden versenyre elkísérik.

Már az első helyi megmérettetéseken a gyermek korosztályban és később az országos versenyeken a kölyök korosztályban is rendszerint az első helyet szerezte meg. 2014-ben edzője Agócs Mihály -Kozák Danuta, Szabó Gabriella nevelőedzője- lett a mestere. A sportolás mellett a tanulásra is nagy figyelmet fordít, 2017-től a Testnevelési Egyetem Gyakorló Gimnáziumába jár. 2019 március 15-én az önkormányzat „a XII. kerület Sportjáért 2018” díjat adományozta Emese részére a kiemelkedő sport- és tanulmányi eredményeiért. 2019 januárjában Héraklész díjat vehetett át 22 sportág közel 1500 versenyzője közül, az egyéni sportágak női csapat kategóriájában. A MOL Alapítvány egy NELO versenykajak megvásárlásához nyújtott számára támogatást. Az idei évben három számban lett ifjúsági világbajnok, ősszel pedig a maratoni világbajnoki címét szeretné megvédeni.

mol-barta-luca-mti.jpg
Barta Luca (19)
öttusa (Salgótarján)

Úszóként kezdte sportpályafutását. Számos sportágat kipróbált, torna, triatlon, duatlon, atlétika, míg végül az öttusát választotta. Nagyon szereti a lovakat és a lovaglást is, ezért döntött az öttusa mellett.

Mivel Salgótarjánban él és ott nincs öttusa egyesület, ezért 2010-ben a Budapesti Honvéd igazolt versenyzője lett. Számos korosztályos versenyen indult, ahol rendszerint az első és második helyen végzett. Eddigi legnagyobb sikerét a 2015-ös korosztályos Európa Bajnokságon érte el, ahol egyéniben a 2. helyen végzett. Jelenleg a TRION SC versenyzője. 2016-ban és 2017-ben is ranglista elsőként utazhatott a mind a junior, mind pedig az ifi A nemzetközi versenyeire. Az idén már a felnőtt válogatottban is számítanak rá. A tanulás is az erősségei közé tartozik. 2007/2008-as tanévtől minden évben elnyerte szülővárosa Jó tanuló - jó sportoló, 2012-2018-ban Magyarország jó tanuló – jó sportolója díjat. Felkészülését a MOL Alapítvány 2015 óra támogatja.

zombori-eyof-100hat-mti-krizsa.jpg
Zombori Gábor (17)
úszás (Szigethalom)

Gábor 8 éves korától úszik. 2017 decemberében rendezték a közép-európai országok serdülő versenyét, ezen Gábor nyerte a magyar csapat legtöbb érmét, hetet, az öt aranyból négyet egyéni számban.

2018-ban megszerezte első felnőtt bajnoki érmét: 50 m háton harmadik lett - tovább javítva a korosztályos csúcs időeredményét, illetve minden számban döntőbe került, amiben elindult és minden számban korosztályos csúcsot úszott ezen a versenyen. Az Ifjúsági Európa Bajnokságon Gábor egyéniben a hátúszó számokban remekelt, 200 méteren majdnem meglett a dobogó, 4. lett a döntőben, míg 100 méteren 7. helyen ért célba. Mindkét távon új korosztályos magyar rekordot úszott. Az augusztusban Budapesten megrendezett junior-világbajnokságon nagy meglepetést okozott a 400 m gyorson nyert aranyérmével. Gábor sportkarrieréhez 2016 óta nyújt támogatást a MOL Alapítvány.