Támogatottak / Sport

MOL Tehetségtámogató Program 2015, Sport

Ismerkedjen meg a MOL Tehetségtámogató Program sportolóival részletesebben!

gyurinovics-fanni.jpg
Gyurinovics Fanni (2001)
úszás, Budapest
Fanni korosztályának kiemelkedő úszója, több úszásnemben vezeti a ranglistát. Baján született, mindig is imádta a vizet, 4,5 évesen tanult meg úszni és 5 éves kora óta versenyez. Többszörös korosztályos magyar bajnok. Ez idő alatt 366 darab érmet nyert, amiből 297 aranyérem.
Alig múlt 11 éves, amikor a Rövidpályás Országos Bajnokságon 400 méteres vegyes döntőbe jutott, ahol új korosztályos csúcsot úszva 7. lett a felnőttek között. 13 évesen részt vehetett a dohai, felnőtt rövid pályás világbajnokságon, ahol több országos csúcsot úszott. Válogatott korosztályos kerettag, a Héraklész Program tagja. Évek óta a sportág ígéretes tehetségének számít. Ritkaságnak számít, hogy mellen és gyorson is jól teljesít. 2014-ben 16 számban vezette a ranglistát, az év folyamán 43-szor döntött korosztályos csúcsot. 2015-ben serdülő korosztályban versenyez. Az ifjúsági és felnőtt bajnokságban is tervezik indítását. Célja, hogy az EYOF-on kiemelkedő teljesítményt nyújtson. Hosszabb távon 2016-ban részvétel az Olimpián, az Ifjúsági EB-re, VB-re történő kijutás. A MOL Tehetségtámogató Program 2012-től támogatja.
piller-szabina.jpg
Piller Szabina (1997)
kajak, Budapest
Szabina 2007-ben kezdett el kajakozni, 2012-ben igazolt az UTE Szakosztályához. Többszörös korosztályos válogatott és több magyar bajnoki címmel büszkélkedhet.
2013-ban még serdülőként kivívta az Ifjúsági Világbajnokság indulási jogát és megnyerte azt 500 méteren négyesben. 2014-ben az Olimpiai Reménységek Versenyén 5 számban indult és mindet megnyerte. 2014-ben Kozák Danuta oldalán a teljes felnőtt mezőnyt legyőzve első helyen értek célba. A MOL Tehetségtámogató Program idén kajak vásárlásában segítette Szabinát.
peni-istvan.jpg
Péni István (1997)
sportlövészet, Budapest
István 2008-ban kezdett sportlövészettel foglalkozni, 2009 óta versenyez. Korosztályában az összes hazai versenyt sorra megnyerte. Serdülő, ifi és junior korosztályban szinte az összes országos csúcs az ő nevéhez fűződik.
z Olimpiai Reménységek Versenyét több alkalommal megnyerte. 2012-től mutatkozott be felnőtt világkupákon és többször a mezőny első harmadában végzett, sőt 2014-ben már dobogós helyezéseket szerzett olyan versenyeken, ahol olimpiai és világbajnokok is szerepeltek az indulók között. (Salona DC Open, Horvátország: 1. hely; Maribor,

Nemzetközi Verseny: 2. hely). 2014 nyarán a II. Ifjúsági Olimpián Kínában a légpuskások 60 lövéses versenyszámában bronzérmet szerzett, a légpuska vegyes csapatok küzdelmében párjával, az egyiptomi Hadir Mehimarral aranyérmesek lettek. István a 2014. évi felnőtt mezőnyben elért eredményeivel, európai ranglista helyezésével kvótát szerzett a 2015. évi nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra, Bakuba és a felnőtt válogatott olimpiai "A" keretének a tagja lett. Ezeknek az eredményeinek is köszönhető, hogy az év legjobb férfi sportlövőjének választottak. 2011 óta részvevője a MOL tehetségtámogató Programnak. Edzője a MOL Tehetséggondozásért Díjjal kitüntetett Kissné Oroszi Edit.

MOL Tehetségtámogató Program 2015, Sport Klasszis

horvath-zsanett.jpg
Horváth Zsanett (1994)
triatlon, Budapest
Zsanett 4 évesen ismerkedett meg először a sportokkal, ekkor kezdett el úszni. Számos úszó aranyérem után 2003-ban próbálta ki a triatlont, ami azóta is élete nagy részét tölti ki. Edzői tehetségesnek tartják, ezért kiemelt figyelemben részesítik.
A bakui Európai Játékokon induló magyar csapat tagja. Számtalan nemzetközi versenyen indult, jelenleg 4 ifjúsági Európa-bajnoki aranyérem, egy ezüst, egy bronzérem birtokosa, Országos bajnoki címei 25 felett vannak. 2013-ben vezette az európai junior női ranglistát. 2014 óta versenyez felnőttek között. Serdülő kora óta Héraklész kerettag. Zsanett 2010 óta résztvevője a MOL Tehetségtámogató Programnak.
torok-zsolt.jpg
Török Zsolt (1995)
- bírkózás, Eger
Zsolt 2001-ben kezdett birkózni, 2011-től a Héraklész Program és az utánpótlás válogatott kerettag. 2007-től versenyei nagy részét megnyerte, illetve az 1.-3. helyezettek között végzett. 2013-ig kötöttfogású birkózóként, utána szabadfogású versenyen is elindult, ahol szintén hasonló eredményeket ért el.
Többszörös diákolimpiai és nyolcszoros magyar bajnoki címmel rendelkezik. 2013-ban első éves juniorként megnyerte az U23-as Magyar Bajnokságot. Az elmúlt négy évben mindig sikerült érmes helyezést elérnie az Európa-bajnokságokon és Világbajnokságokon. Pályafutását 2011-től segíti a MOL Tehetségtámogató Program.