Támogatottak / Sport

MOL Tehetségtámogató Program 2014, Sport

Ismerkedjen meg a MOL Tehetségtámogató Program sportolóival részletesebben!

gercsak-szabina-kicsi2.jpg
Gercsák Szabina (1996)
judo, Miskolc
Szabina négy éves kora óta céltudatosan sportol, az sem rémisztette el, hogy sokáig egyedüli lány volt az edzéseken.
A többéves munka eredménye mára már jól látszik, hiszen két korosztályban (junior és felnőtt) is Európa legjobbjai közé tartozik. 2006-tól igazolt versenyző, jelenleg a Hell Miskolci Judo Club tagja. Ifjúsági korosztályban világbajnoki első helyezéssel, junior korosztályban európa-bajnoki 2. helyezéssel büszkélkedhet. Többszörös magyar bajnok, Európa Kupa és Világ Kupa győztes. Idei célja az Ifjúsági Olimpián az aranyérem megszerzése, amiért rengeteget dolgozik. Edzője Flórusz János. Szabinát a MOL Tehetségtámogató Program 2011 óta támogatja eszközvásárlásban
khaut-kristof.jpg
Khaut Kristóf (1995)
kenu, Győr
Kristóf 2004-ben kezdett el kenuzni a Graboplast Győri Vízisport Egyesületnél. A kezdetektől fogva több korosztályban is versenyezett. Az első komoly nemzetközi megmérettetése 2011-ben, az Ifjúsági Európa-bajnokság volt, ahová serdülőként jutott ki és ahol C1 500 m-en és C4 1000 m-en 7. helyen végzett.
Ugyanabban az évben az Ifjúsági Maraton Világbajnokságon 4. helyezést ért el. 2012-ben az Ifjúsági Európa Bajnokságon 500 m-en és 1000 m-en is a 2. helyet szerezte meg. 2013-ban a Kanadai Ifjúsági Síkvízi Világbajnokságon kenu egyesben 1000 m-en a dobogó 2. fokára, párosban 1000 m-en a dobogó 1. fokára állhatott. Még abban az évben az Ifjúsági Maraton Világbajnokságon 17 km-en világbajnoki címet szerzett. Eredményeinek köszönhetően bekerült az U23-as válogatott keretbe. Edzője Szabados Krisztián. A MOL Tehetségtámogató Program 2013 óta segíti pályafutását. (fotó:www.kajak.hu)
rozsacsilla1.jpg
Rózsa Csilla (1997)
golf, Budaörs
Csilla eddig elért eredményei minden junior, felnőtt és senior golfozó számára példaértékűek lehetnek. 8 évesen ismerkedett meg a golffal, 11 évesen kezdett a Budapesti Highland Golf Club & Academy-n edzeni.
Hazai bajnokságokon több alkalommal nyert a nők között és nemzetközi szinten is egyre jobban felfigyelnek rá. 2013. évi teljesítménye alapján meghívást kapott a világ egyik legrangosabb junior lány versenyére, az amerikai Orlando-ban, 2014 januárjában megrendezett ANNIKA Invational-ra. Legnagyobb álma, hogy kijusson a 2016-os Riói Olimpiára. A golfban nem rendeznek olimpiai selejtezőket, hanem a profi, illetve az amatőr versenyeken elért jó eredmények és helyezések, és ezáltal a világranglista határozza meg, ki indulhat az olimpián. A MOL Tehetségtámogató Program Csillának a külföldi versenyek utazási költségeihez nyújt támogatást.

(fotó: alexis orloff)

MOL Tehetségtámogató Program 2014, Sport Klasszis

biatovszki-mira-kicsi.jpg
Biatovszki Míra (1992)
sportlövészet, Felgyő
Míra 21 éves, súlyosan hallássérült sportlövő, aki a siketek között háromszoros olimpiai bajnok, kétszeres Európa-bajnok, olimpiai-, világ- és európai csúcstartó.
Míra integráltan is versenyez és ott is nagyon eredményesen szerepel: a Héraklész program tagja, 2010-ben tagja volt az Európai Ifjúsági Liga győztes csapatnak és kvalifikáltta magát az ifjúsági olimpiára. 2012-ben Európa-bajnok lett és országos csúcstartó volt. Ugyanabban az évben az Olimpiai Reménységek Versenyén győzöttegyéniben. Kétszeres országos ifi bajnok ifi , 2013-ban pedig már felnőtt egyéni Budapest bajnoki címet nyert. Célja, hogy a 2014-es világkupán és világbajnokságon minél eredményesebben vegyen részt. Edzője Kissné Oroszi Edit. A MOL Tehetségtámogató Program elektronikus célgép megvásárlásában segíti Mírát.
bohus-reka.jpg
Bohus Réka (1995)
vívás, Békéscsaba
Réka tehetsége már igen fiatalon megmutatkozott. Kezdetben a hazai pástokon jeleskedett: egyéniben és csapatban is többszörös bajnok, rendre korosztálya élmezőnyében végzett. Serdülő kora óta tagja a válogatottnak.
Legnagyobb sikerét a 2012-ben Porecsben lebonyolított Kadet Európa-bajnokságon érte el, ahol megnyerte a női párbajtőr egyéni számát. 2012-től Réka a junior nemzetközi mezőnynek is meghatározó tagja, világbajnokságokon, Európa-bajnokságokon és világkupákon vett részt. 2013-ban az Európa-bajnokságon 8. lett, világbajnokságon csapattal 6. helyezést értek el. Terve, hogy 2014-ben a Junior Világ Kupákon, az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon döntős legyen, illetve dobogós helyen végezzen. Edzője a 2010-ben MOL Tehetséggondozásért Díjjal kitüntetett Galli Zsolt. A Mol Tehetségtámogató Program Réka vívófelszerelésének megújításához járult hozzá.