Támogatottak / Sport

banyaizsombor.jpg
Bányai Zsombor (1996)
párbajtőr, Budapest
Zsombor 2008-ban kezdett el vívni, tehetsége már igen korán megmutatkozott, néhány hónap múlva leigazolta a Vasas SC. Egy év múlva már korosztályos válogatott, a 2009-2010-es szezonban a magyar országos ranglista első helyén szerepel.
A 2010-2011-es évben egyéni országos bajnok, diákolimpia bajnok. 2011-ben megkezdte nemzetközi versenyeit, serdülőként európai kadet körversenysorozaton vett részt, 2012 januárjától Héraklész kerettag. 2013-ban robbant be a nemzetközi korosztályos világversenyek elitjébe, azóta vezeti a kadet európai ranglistát, egyéniben és csapatban is Európa-bajnok lett, a juniorok között csapatban ezüstérmet szerzett. A MOL Tehetségtámogató Program 2012-ben és 2013-ban Zsombor vívófelszerelésének költségeihez járult hozzá. Edzője a MOL Tehetséggondozásért Díjjal kitüntetett Halla Péter.
tothivett1.jpg
Tóth Ivett (1998)
műkorcsolya, Budapest
Ivett korosztálya legeredményesebb magyar műkorcsolyázónője. 6 évesen kezdett el korcsolyázni, 2008-ban megszerezte első magyar bajnoki címét az újonc kategóriában.
2009-ben szövetségi felmérésen sikeres triplaugrást mutatott be, ezzel a műkorcsolyázás történetének legfiatalabb versenyzőjeként 10 évesen bekerült a sportág élvonalát jelentő első keretbe a felnőttek közé. 2010-ben ezüstérmet szerzett az Országos Bajnokságon cubs kategóriában, majd Zágrábban a Golden Bear versenyén lett aranyérmes. 2011-ben nagy fölénnyel, egyéni csúccsal szerezte meg a novice bajnoki címet és kiemelkedő sikert ért el a Timavia Ice Cup megnyerésével. 2012-ben ismét országos bajnoki címet szerzett, 2013-ban részt vett a Junior Világbajnokságon. Edzője Simon István (Magyar Atlétikai Club). A MOL Tehetségtámogató Program Ivett nemzetközi edzőtáborainak költségeihez járul hozzá.
ujvari-barbara02.jpg
Ujvári Barbara (1996)
díjugratás, Pilisvörösvár
Barbara 8 évesen ismerkedett meg a lovaglással. 2010-ben bejutott a korosztályos válogatottba, az Európa-bajnokságon a gyermek csapattal a 4. helyen végzett, a csapat legeredményesebb tagja lett.
2011-ben a Fedett Pályás Országos Bajnokságon 15 évesen a 22 év alattiak versenyén indulva megnyerte a versenyt. 2012-ben legértékesebb győzelme a pátyi Bellandor Lovas Klub által meghirdetett II. Imperiál Kupa Vándorverseny volt. A 2012. év csúcspontja a Bécsben megrendezett Global Champions Tour volt, ami a díjugrató sport Formula 1-ének számít. Barbara a teljes magyar díjugrató sporttársadalomból - beleértve a felnőtteket is - egyedül kapott meghívást erre a tornára. A felnőttek mezőnyében 5. és 14. helyezést szerzett. Eredményeire való tekintettel a szervezők meghívták a 2013. évi versenyszezonra is. 2012 novemberében Bécs mellett saját korcsoportjában versenyzett egy CS12 versenyen, második lett, s a Nagydíjban a 4. helyen végzett. A MOL Tehetségtámogató Program 2012 óta támogatja Barbara versenyzését.
valkusz2.jpg
Valkusz Máté (1998)
tenisz, Budapest
Valkusz Máté 5 éves kora óta teniszezik. 11-szeres magyar bajnok, minden álma, hogy felnőttként a világ TOP 20 teniszezője közé kerüljön. 2012-ben hatalmas eredményeket ért el: megnyerte 21 év után először magyarként a korosztályos Európa-bajnokságot párosban, egyéniben pedig harmadik lett.
Az Európa 8 legjobb korosztályos játékosát meghívó Tennis Europa Master Döntőjében harmadikként végzett, majd decemberben megnyerte a Nike Junior Tour világdöntőjét. Jelenleg az európai ranglista negyedik helyén áll. Fejlődése érdekében idén is szeretne minél több külföldi versenyen elindulni. A MOL Tehetségtámogató Program ezeknek a versenyeknek az útiköltségeihez járul hozzá 2012 óta. Edzője Kis Viktor (Golden Ace Tennis and Sport Club).

MOL Tehetségtámogató Program 2013, Sport Klasszis

karaszanna.jpg
Kárász Anna (1991)
kajak, Szeged
Anna kajakos pályafutását 2002-ben kezdte Dunaújvárosban, 2007 óta versenyszerűen űzi a sportot.
2008-ban egyéniben és párosban is ifjúsági Európa-bajnoki címet nyert, majd az EORV-n egy arany- és egy ezüstérmet szerzett. 2010-től Szegeden készül versenyeire Kovács László edzővel, 2011-ben a felnőtt női négyessel, 2012-ben páros hajóban nyert ezüstérmet a felnőtt Európa-bajnokságon, majd az U23-as kontinenstornán két bajnoki címmel gazdagodott. 2013-ban a portugáliai felnőtt Európa-bajnokságon a magyar női K4 hajóban vezérevezős volt, Kozák Danutával, Kovács Katalinnal és Douchev-Janics Natasával Európa-bajnoki címet szerzett. Anna 2009-ben, 2012-ben és 2013-ban nyert támogatás a MOL Tehetségtámogató és a Tehetségtámogató Klasszis Programon lapátvásárláshoz és hajóvásárláshoz.