Támogatottak / Sport

fuchs-renata.jpg
Fuchs Renáta (1995)
triatlon, Budaörs
Reni több tucat magyar bajnoki címet tudhat magáénak atlétika, duatlon és triatlon sportágakban. Serdülő korúként az Ifjúsági Triatlon Európa-bajnokságon aranyérmet nyert 2010-ben.
Tavaly korosztályt váltott, elsőéves ifiként duatlonban Junior Európa Bajnoki címet szerzett. Idén vezeti a magyar válogatott felmérő rangsorát, így bebiztosította helyét a következő kontinensviadalra is. Távolabbi célja a rió-i olimpiai kvalifikáció megszerzése, ennek érdekében már most rengeteg versenyen, edzőtáborban vesz részt a világ minden táján, Izraeltől Ausztráliáig. Egyesület: Budaörsi Triatlon Klub, edző: Zemen János
marton-anna-kard.jpg
Márton Anna (1995)
kardvívás, Budapest
Anna 7 éve kezdett vívni, jelenleg az egyik legtehetségesebb sportolója a kardvívásnak. A magyar és a korosztályos hazai és világversenyeken folyamatosan kiválóan szerepel.
2010-ben a korábbi gyermek, újonc és serdülő magyar bajnoki címe mellé kadet és junior aranyérmet szerzett, a kadet Vb-n és az Eb-n is bronzérmes lett, és az év Héraklész vívónőjévé választották. 2011-ben a juniorok között is 3. lett a Vb-n, míg, a kadett Eb-n ezüstöt, a junior Eb-n bronzérmet nyert. Az ifjú kardvívó idén is folytatta a sikersorozatot: kadet és a junior korcsoportban is európa-bajnoki aranyérmet nyert, majd a korosztályos vívó Vb-n egy ezüstéremmel egészítette ki éremkollekcióját. Egyesület: Budapest Sport Egyesület, Pézsa Tibor Vívóakadémia; edző: Gárdos Gábor.
sztankovics-anna-uszas.jpg
Sztankovics Anna (1995)
úszás, Budapest
Anna 8 évesen kezdett versenyszerűen úszni, 12 évesen lett felnőtt Magyar Bajnokságon dobogós, 13 évesen nyerte első felnőtt bajnoki címét, amit 14 évesen még 4 felnőtt bajnoki címmel gyarapított.
2008 óta Héraklész Program tagja, 2009-ben kicsi serdülőként kvalifikálta magát az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra, ahol 4. és 5. lett. 2011-ben az Ifjúsági Európa Bajnokságon 100 m-es mellúszásban aranyérmet, 50 m mellúszásban ezüstérmet szerzett, mindössze 2 századdal lemaradva a dobogó legfelső fokáról. Teljesítményének köszönhetően bekerült az olimpiai válogatott keretbe, olimpiai ?B? szintes időeredményével a londoni csapat tagja lehet. Egyesület: Jövő SC Veolia, edzők: Fehérvári Balázs, Horváth Péter, dr Verrasztó Zoltán
totka-sandor-singapur.jpg
Tótka Sándor (1994)
kajak, Gyomaendrőd
Sándor a kajak sport egyik legígéretesebb versenyzője. 2010-ben az I. Ifjúsági Olimpián K1 500 m-en aranyérmet szerzett, 2011-ben K2 200 m-en ifi világbajnoki címet nyert, emellett K1 számokban egy ezüst és egy bronzérmet is szerzett.
Ugyanebben az évben az ifi Eb-n szintén három érmet nyert (arany, ezüst, bronz) a különböző számokban. A fiatal tehetség a Héraklész bajnok program és a válogatott keret tagja. Egyesület: Körös Kajak SE, Kovácsné Kozma Diána, Kovács Gábor
vadnai-benjamin-laserjet1.jpg
Vadnai Benjámin (1995)
vitorlázás, Balatonalmádi
Benjámin 2004 óta vitorlázik, már az első évben 3. lett a Magyar Bajnokságon, 2006-ban eredményei alapján bekerült a Magyar Optimist Válogatottba.
2007-től egyre több nemzetközi versenyen vett részt, ettől az évtől kezdve vezeti a haza ranglistát. 2009-ben Európa-bajnokságon ezüst érmet szerzett. 2010-től Laser 4.7 hajóosztályban folytatta a versenyzést, Franciaországban Eb-t nyert. A magyar ranglistán első lett, vezette az Európai Kupa sorozatot is. 2012. áprilisában élete legjobb eredményét elérve a Buenos Aires-ben megrendezett Laser 4.7 Világbajnokságon világbajnoki címet szerzett - első magyarként ebben az osztályban. Egyesület: Balatonfüredi Yacht Club, edző: Csomai József

MOL Tehetségtámogató Program 2012 Sport Klasszis

biczo-bence-hamu.jpg
Biczó Bence (1993)
úszás, Pécs
Bence négy évesen kezdett el úszni, 9 éves kora óta sportol versenyszerűen. A pécsi fiatalember 2005 óta többszörös magyar bajnok pillangóúszásban. 2007 óta a korosztályos magyar válogatott tagja. Fantasztikus tehetség, az utóbbi években nemzetközi versenyeken sorra dobogós helyezéseket ért el fő számában, a pillangóúszásban.
2010-ben az Ifjúsági Európa-bajnokságon a 200 méter pillangót Európa-, és országos csúccsal nyerte, 2012-ben pedig már a felnőttek között állhatott fel a dobogó második fokára. A szingapúri I. Ifjúsági Olimpián 2010-ben szintén ebben a számban szerzett aranyérmet és most izgatottan várja, hogy a felnőtt olimpián, a versenyek versenyén a felnőttek között is letegye névjegyét. Egyesület: PNS Zrt. Pécs, edző: Sántics Béla