Támogatottak / Sport

MOL Tehetségtámogató Program 2011 Sport

biczo-bence-kicsi.jpg
Biczó Bence (1993)
Biczó Bence (1993) négy évesen kezdett el úszni, 9 éves Biczo Bencekora óta sportol versenyszerűen. 2005 óta többszörös magyar bajnok pillangóúszásban, 2007 óta a korosztályos magyar válogatott tagja.
A pécsi úszó az utóbbi években fantasztikus tempóban fejlődik, a nemzetközi versenyeken sorra dobogós helyezéseket ért el. 2009-ben az EYOF-on arany és ezüstérmet szerzett, 2010-ben az ifi EB-n a 200 méter pillangót Európa-csúccsal nyerte. A Szingapúri 1. Ifjúsági Olimpián aranyérmes lett, majd a felnőtt rövidpályás EB-n a harmadik helyen végzett. 2011-ben a felnőtt OB-n elért eredményével Cseh Lászlót is leelőzve a felnőtt világranglista második helyére került. Bence tovább menetelt: egy nemzetközi versenyen megszerezte a 2012-es londoni Olimpiára a kvótát, majd júliusban a belgrádi Ifi EB-n 200 pillangón megvédte EB címét. Július végén a magyar válogatottal utazik a sanghaji felnőtt Úszó Világbajnokságra, ahol a nemzetközi felnőtt mezőnyben is bizonyíthat.
pap-eszter1-0.jpg
Pap Eszter (1993)
Pap Eszter (1993) 7 éve űzi a triatlon sportágat, az utóbbi években a serdülő, az ifi majd a junior korosztályban kiemelkedő eredményeket ér el. Országos versenyein rendszerint az első helyeken végez.
Nemzetközi sikerei is szép számmal akadnak: az Olimpiai Reménységek Versenyén (2008) és az Európai Ifjúsági Kupán (2008) aranyérmet, a Duatlon Junior EB-n (2009) és a Junior Aquatlon VB-n (2010) ezüstérmet szerzett. Eredményei elismeréseként 2008 óta a Héraklész Bajnok program tagja, 2009-ben elnyerte az Év Sportolója kitüntetést triatlon ifjúsági és duatlon junior kategóriában. Eszter 2011-ben is kiváló formában áll a rajthoz: májusban az ORV-t, júniusban a bécsi Európa Kupát nyerte meg, majd bronzérmes lett a junior Triatlon EB-n. Nyáron még több Európa Kupán indul, és nagy energiákkal készül a szeptemberi kínai Triatlon Világbajnokságra. A MOL Tehetségtámogató Program megfelelő minőségű sportfelszerelések beszerzéséhez segíti hozzá a kiváló triatlonistát.
pasztor-bence1-4.jpg
Pásztor Bence (1995)
Pásztor Bence (1995) az ország legsikeresebb ifjúsági korú Pasztor Benceválogatott dobóatlétája. 2005 óta sportol, többszörös korosztályos országos bajnok.
2009-ben 14 évesen vezette a magyar ranglistát a 16-17 éves korosztályban, tagja lett a Héraklész programnak. Már ebben az évben megdobta az Ifjúsági VB-re szükséges szintet, de fiatal kora miatt még nem indulhatott a viadalon. A serdülők számára még nem rendeznek világversenyeket, de Zentai Tibor tanítványa fő számában, a kalapácsvetésben a világ egyik, ha nem a legjobb serdülő korú versenyzője volt 2010-ben, a serdülők nem hivatalos világcsúcsát is megdöntötte. A VEDAC kiválósága 2011-ben már az ifik között versenyezhet, teljesítménye ebben a korcsoportban is kimagasló. 2011 júniusában az U18-as nemzetközi válogatott atlétikai versenyen 64 cm-rel javította meg a 10 éve fennálló ifjúsági kalapácsvető világcsúcsot, majd júliusban fölényesen nyerte meg az Ifjúsági Atlétikai VB-t.