Támogatottak / Gyermekegészségügy

Ismerkedjen meg néhány 2011. évi támogatottunkkal!

transzpl4.jpg
Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért
A Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért 2012-ben kilencedik alkalommal szervez élményterápiás nyári tábort a szervátültetésen átesett és szervátültetésre váró gyermekek és családjaik részére. A MOL Gyermekgyógyító Program évek óta a kezdeményezés mellett áll.
A balatoni tábor játékos programjai segítik a gyerekeket a hosszú évek óta tartó betegség és a műtétek okozta trauma feldolgozásában. Sok gyerek az alapítvány által szervezett táborban nyaralt életében először, erre utal a tábor mottója: "Mi is nyaralunk". A Transzplantációs Alapítvány a szervátültetett gyerekek testvéreinek, szüleinek helyzetével is kiemelten foglalkozik, és a nyaralás során lehetőséget kínál a pszichológusok, orvosok által tartott egyéni és családos konzultációra.Honlap: http://www.transalap.hu/
neka1.jpg
Négylábúak az Emberért Alapítvány
A Négylábúak az Emberért Alapítvány a MOL Gyermekgyógyító Program támogatásával immár 5. éve tart kutyaterápiás foglalkozásokat.
Az állatasszisztált terápiás módszer alapja az a tapasztalat, hogy a fogyatékkal élő gyermekek számára a kutya egy olyan társ, aki állapotuktól függetlenül, feltétel nélkül elfogadja és szereti őket. A kutyával kialakult kapcsolat motiválja a gyermekeket, és arra készteti őket, hogy olyan feladatokat is elkezdjenek gyakorolni, amit négylábú társuk nélkül nem tennének meg. Az alapítvány terápiás programjai a gyermekek fejlesztését, társadalmi integrációját segítik a Szombathelyen és környékén elhelyezkedő gyógypedagógiai intézetekben.Honlap: http://negylabuak.hu/
Megálló Csoport Alapítvány
A budapesti Megálló Csoport Alapítvány szenvedélybeteg, drogproblémákkal küzdő fiatalokkal foglalkozik, ausztriai és lengyelországi kalandtúrákra hívja a gyógyulni vágyókat.
A résztvevőknek a terápiás hét során különböző feladatokat kell egyénileg és közösen megoldaniuk (sziklamászás, drótkötél-pályás csúszás, túraszervezés, közös mentési feladat stb.). A nehéz hegyi terepen az önmaguk legyőzésével sikert elérő fiatalok magánéletük küzdelmeihez is bíztatást és útmutatást kapnak. A csoportban megtapasztalják az elfogadást, az összetartozást, a közösség támogató erejét. Honlap: http://stopgroup.hu/ A kalandtúrák világát mutatja be a Megálló Csoport Alapítvány kisfilmje: