Támogatottak / Gyermekegészségügy

Ismerkedjen meg néhány 2013/2014. évi támogatottunkkal!

A MOL Gyermekgyógyító Program keretében a 2013/2014-es évben összesen 38 szervezet élmény- és művészetterápiás kezdeményezését támogatjuk 46,3 millió forinttal. Ismerkedjen meg részletesebben néhány idei támogatottunkkal!

orzok-k-orzokvara.jpg
"Élmény Vár" a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán
Őrzők Közhasznú Alapítvány
A Tűzoltó utcai Gyermekklinika az ország vezető gyermekonkológiai központja, itt kezelik a magyarországi daganatos és leukémiás gyermekek felét. A vizsgálatokra, kezelésekre visszajáró kis betegek hosszas, gyakran félelemmel teli várakozását szeretné pozitív élményekkel megtölteni a klinika alapítványa, az Őrzők Alapítvány - ennek érdekében hozta létre a MOL Gyermekgyógyító Program támogatásával az "Élmény Várat".
Itt a gyerekek nap mint nap megszépült környezetben, pszichológus által vezetett kreatív foglalkozásokon vehetnek részt a várakozás idejében. Az alkotás mellett a közösségi kapcsolatok is alakulnak, beszélgetéseik alatt csökkenhet a félelmük, elmesélhetik egymásnak élményeiket, növekedhet a gyógyulásba vetett hitük. A gyerekek foglalkoztatása a szülőknek is nagy segítséget jelent.
kapcsolat-2013tabor.jpg
Élményterápiás lovastáborok
Kapcsolat Alapítvány
A Kapcsolat Alapítvány lovas pszichoterápia útján segíti a pszichés zavarral küzdő és sajátos nevelésű igényű gyermekeket. Az alapítvány központjában, a pilisszántói Légrádi Tanyán második éve szervez a MOL Gyermekgyógyító Program támogatásával lovas pszichoterápiás nyári táborokat.
2014-ben többek között a Rákospalotai Leány Javító és Nevelőintézet lakói valamint a Nyitott Világ Iskola diákjai vesznek majd részt a programon. A táborok során a lóval való együttlét és a közös munka, a lóval kialakított kapcsolat serkenti a terápiás folyamatot. Az átélt élmények és tapasztalatok segíthetik a gyerekeket, hogy a fejlődésüket akadályozó gátakat áttörjék: megtapasztalhatják a saját teljesítményen alapuló sikert, önmaguk hatékonyságát, mely révén növekedhet megküzdő képességük és önbizalmuk.
agacska-1592.jpg
Pszichodráma csoport örökbefogadott gyermekeknek
Ágacska Alapítvány
Az Ágacska Alapítvány az örökbefogadás előtt állóknak és örökbefogadó családoknak igyekszik támogató közeget nyújtani. A szülőknek szóló programok, felkészítő tanfolyamok mellett pszichodráma csoportokat szerveznek az örökbefogadott gyermekek számára, a MOL Gyermekgyógyító Program 2011 óta támogatja a kezdeményezést.
A több korosztálynak meghirdetett csoportokban olyan kiemelt témákat dolgoznak fel, mint a csecsemőotthoni élmények, a vérszerinti szülőkről való fantáziák, a konfliktus-kezelés, vagy az örökbefogadottság felvállalásának kérdései és szituációi. A program célja a meglevő magatartási és pszichés problémák kezelése mellett preventív is: a gyermekek benntartása az örökbefogadó családokban, annak érdekében, hogy ne kerüljenek vissza állami gondoskodásba.