Támogatottak / Mester-M Díjazottak

MOL Tehetséggondozásért Díj, művészet-tudomány 

Fazekas Erzsébet
szolfézs és ének-zene tanár, Miskolc
Fazekas Erzsébet szolfézs és ének-zene tanár a Miskolci Egressy Béni - Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában. Tanítványaiban felismeri a zene iránti fogékonyságot, azonosul képességeikkel, megtalálja fejleszthetőségük útját.
Fontos számára a hagyományőrzés, hogy tanítványai ismerjék és szeressék a magyar népdalkincset. Hitvallása, hogy népdalaink élményszerű átadása a gyermek számára egy életre szól. A diákok a tanárnő útmutatásával komoly eredményeket értek el mind a népzene, mind a könnyű zene területén. Egyik kiemelkedő tanítványa Veréb Tamás, - akivel több országos és nemzetközi versenygyőzelmet ért el, - ma az Operettszínház vendégművésze, pályafutását több éven keresztül a MOL Tehetségtámogató Program is segítette.
Dr. Kirsch Éva
fizikatanár, Debrecen
Dr. Kirsch Éva 1985 óta a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának meghatározó fizikatanára, 2011 óta igazgatóhelyettes. Számos tudományos projektben, országos versenyen programíró, továbbképzések, munkacsoportok vezetője.
Egyszerre munkája, szenvedélye és hivatása a tanítás. Fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy a tehetséges diákokat megtalálja, és segítse őket a kibontakozásban. Sok kiváló szakembernek alapozta meg szakmai karrierjét. Diákjai megyei és országos fizika versenyen szerepelnek eredményesen. Sokat tesz a természettudományok presztízsének megerősítéséért is: bemutató órákat tart, szakmai és pedagógiai konferenciákon vesz részt.
Szász Józsefné Réger Judit
hegedűtanár, Budapest
Szász Józsefné Réger Judit közel 50 esztendeje van a pedagógus pályán, 45 éve dolgozik a budapesti Józsefvárosi Zeneiskolában tanszakvezető hegedűtanárként.
19 éven keresztül a Zeneakadémia Tanárképző Intézetének gyakorlatvezető tanára volt. Pedagógiai munkájának fontos meghatározója a zenei pályára való felkészítés. Ugyanakkor az átlagos képességű növendékek és a hátrányos helyzetű gyerekek tanításában is rendkívül igényes és eredményes. Kiemelkedő munkát végez a tehetséggondozás területén, számos növendéke nyert díjat országos és nemzetközi versenyeken. 2013-ban a Koncz János Hegedűversenyen öt növendéke került a döntőbe. Társszerzője a hegedűtanításban kiemelkedő jelentőségű Hegedű ABC-nek. Közel száz tanítványa választotta a zenei pályát és lettek tanár kollégái, koncertező művészek. 1992-ben megalakította a ma már a hazai és nemzetközi koncertéletben is elismert Weiner-Szász Kamaraszimfonikus zenekart.
Tölgyesné Kovács Katalin
biológia-kémia tanár, Zalaegerszeg
Tölgyesné Kovács Katalin a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium biológia-kémia szakos tanára 33 éves tanári pályafutást tudhat maga mögött. Tanítványaival könnyen megkedvelteti a természettudományokat, a tehetséggondozást pedig mindig kiemelt feladatának tekintette.
Számos városi és megyei verseny szervezésében vett részt, valamint országos versenyekre írt feladatokat. Diákjai bekerültek a Nemzetközi Kémiai Diákolimpiára, OKTV-n többször szerepeltek az első 10 helyezett között. Rendszeresen segíti diákjai önálló kutatómunkáját, felkészülésüket diákkonferenciákra. Aktív tagja annak az iskolai alapítványnak, amely a gimnázium diákjainak nyújt anyagi támogatást a versenyek utazási költségeihez, és hozzájárul az oktatás tárgyi feltételeinek javításához.

MOL Tehetséggondozásért Díj, sport

Gyöngy Attila
birkózó edző, Eger
Gyöngy Attila vezetőedző az egri Vasas Birkózó Egyesületben, ahonnan korábban több világversenyen érmet hozó, és olimpiai bajnok birkózó került ki (Sike András olimpiai bajnok, Virág Lajos VB ezüstérmes). Jelenleg is számos versenyzőt edz, és az egyesület első számú pillére.
Fiatal tanítványaira nagyon sok személyes figyelmet szán. Tanítványai között megtalálható Török Zsolt korosztályos világbajnoki ezüst- és bronzérmes birkózó is, aki több éve a MOL Tehetségtámogató Program támogatottja.
Keszthelyi Miklós
jégkorong edző, Budapest
Keszthelyi Miklós az UTE jégkorong csapat szakedzője. Már aktív játékos korában 1993-ban elkezdte az edzői szakmát. 1996-ban szerzett testnevelő tanári, 2008-ban jégkorong szakedző diplomát.
20 éves edzői pályája során az óvodai és iskolai korcsolyaoktatáson keresztül egészen az U16-os utánpótlás korosztályig foglalkozott gyerekekkel. A Magyar Jégkorong Szövetség U14-es tehetséggondozó programjának kezdetétől fogva az egyik vezetőedzője. Kétszer is elnyerte a Szövetségtől a legjobb utánpótlás edzőnek járó díjat, mialatt több tucat utánpótlás válogatott gyermeket és jó pár felnőtt válogatott játékost nevelt a sportágnak (Hári János, Szilágyi Bence, Kovács Csaba, Borbás Gergely, Németh Attila, Nagy Richárd).
Nagy Gábor
testnevelő tanár és kosárlabda edző, Paks
A paksi Energetikai Szakközépiskola és Kollégium testnevelő tanára és az Atomerőmű Sportegyesület férfi kosárlabda szakosztályának junior edzője. 1981-ben kezdett edzősködni a TF-en, majd a KSI-ben és a Tungsramban folytatta juniorok és kadettek mellett, 1989-91 között az ifjúsági válogatott másodedzője volt.
1991-ben az év utánpótlás edzője címet kapta. 1992-ig csapata kétszer nyert országos bajnokságot ill. kupát. Ő fedezte fel és hívta meg a válogatottba Dávid Kornélt, aki később a legismertebb magyar kosárlabdázó lett és az NBA-ban szerepelt. 1994-ben kidolgozott egy "Labdavarázs" nevű kosárlabda sportprogramot a 8-12 éves korosztály számára, amit 1997-2010 között szabadidős mozgásfejlesztő programmá alakított át. Ezen több mint 1400 kisgyerek vett részt eddig. Az elmúlt 32 év alatt sok-sok gyerekkel szerettette meg a sportot és a kosárlabdát, munkája és eredményei a tömegsport és versenysport terén is kiemelkedőek.
Suba László
testnevelő tanár és atlétika edző, Debrecen
Suba László 1982-ben kezdte edzői pályafutását, 1988 óta a debreceni Debreceni Sportcentrum atlétika szakedzője.
Az elmúlt 30 évben több száz fiatal tanítványa nyert korosztályos országos bajnoki címet, vett részt korosztályos európai és világversenyen: 1997-ben a Junior EB-n ezüstérmet szerző 4×400 méteres váltó tagja volt Szabó Enikő, aki a 100 méteres síkfutás országos csúcstartója jelenleg is. 2013-ban utánpótlás korú tanítványai összesen 16 országos bajnoki címet nyertek, illetve többen szereztek kvalifikációt Európa- és világbajnokságokra is.