Támogatottak / Mester-M Díjazottak

ant-k.jpg
Antók Zsuzsanna,
gordonkatanár (Göd)
Antók Zsuzsanna a magyar zenei alapfokú gordonkaoktatás kiemelkedő egyénisége immár három évtizede. Jelenleg a Szent István Király Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanára.
Kezdettől fogva szívügye a tehetséggondozás. Növendékei számos hazai és külföldi versenyen érnek el évről évre kiváló eredményeket.Olvassa el a méltatását!
sarkozi.jpg
Sárközi Gyula
táncművész-táncpedagógus (Budapest)
Sárközi Gyula a Magyar Állami Operaház magántáncosa és balettmestere, a Madách Színház Tánckarának művészeti vezetője, koreográfus, producer.
Táncosi pályafutásának befejezése után, 9 évvel ezelőtt alapította meg a Madách Musical Tánciskolát, ahol jelenleg közel 600 gyerekkel foglalkozik óvodás kortól 22 évesig. Tanítványaival rendszeresen egész estés, nívós színházi előadásokon lépnek fel. Olvassa el méltatását!
sebesty-n.jpg
Sebestyén Zoltán
matematika-fizika- technika szakos tanár (Pécs)
Sebestyén Zoltán több mint négy évtizedes tanítási tapasztalattal rendelkezik az általános- és középiskolai fizika oktatásában és a tehetséggondozásban.
Jelenleg nyugdíjazása után két pécsi iskolában szakkörvezető, diákjai kiváló eredményeket érnek el az országos és nemzetközi tanulmányi versenyeken. Egyik alapítója a Csodák Pécsi Palotája Közhasznú Alapítványnak. Olvassa el a méltatását!
zsig.jpg
Zsigó Zsolt,
informatikatanár (Nyíregyháza)
Zsigó Zsolt a nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Középiskolában 2005-ben honosította meg a robotika oktatását.
Diákjai a ?First Lego League" versenyen már az első évben a legjobb robotkonstrukció díjat nyerték el, a csapatok minden évben kijutnak a Robocup Világbajnokságra. A tanár úr szakkörein nem csak robotfejlesztés folyik, hanem más természettudományos projekteken is dolgoznak. Olvassa el a méltatását!

SPORT kategória

galli1-0.jpg
Galli Zsolt
vívóedző (Békéscsaba)
Galli Zsolt közel 25 éve kezdte el Békéscsabán vívóedzői pályafutását. Keze alól került ki többek között Tóth Hajnalka junior Európa- és világbajnok.
Jelenlegi legeredményesebb tanítványa Bohus Réka, aki serdülőként már a kadet válogatottat erősítette az Európa-bajnokságon. Az edző játékosan, türelemmel neveli a gyerekeket nemcsak a sportra, hanem az egész életre. Olvassa el a méltatását!
lugosi.jpg
Lugosi László,
korcsolyaedző (Tatabánya)
Lugosi László immár 20 éve oktatja a gyerekeknek a gyorskorcsolyázást és a gyorsasági görkorcsolyázást Tatabányán. Egyesületének profi jégkorcsolyázói minden évben sikeresen kvalifikálják magukat a világversenyekre.
Legnagyobb eredményeit az utánpótlás nevelésben érte el. Közreműködésével a város egyik általános iskolájában görkorcsolyázó tagozatos osztály indult, és felépült a nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas városi versenypálya. Olvassa el a méltatását!
m-lnai.jpg
Málnai István,
úszóedző (Budapest)
Málnai István közel 30 éve foglalkozik látássérült és mozgássérült - főleg végtaghiányos gyermekek úszásoktatásával, mozgás-rehabilitációjával, edzésével.
Tanítványa volt többek között Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok úszó, valamint Boronkay Péter, kétszeres Világ- és Európa bajnok, paratriatlonista, testnevelő tanár. Az ifjú reménységek közé tartoznak a jelenlegi magyar paralimpiai úszóválogatott tagjai. Olvassa el a méltatását!
t-thn.jpg
Tóthné Stupián Anikó
atlétikaedző (Veszprém)
Tóthné Stupián Anikó több mint 30 éve meghatározó személyisége a veszprémi atlétikai életnek, versenyzői pályafutása után edzőként folytatta tevékenységét.
Tanítványai minden korosztályban képviseltetik magukat a nemzeti válogatottban és a világversenyeken. Jelenlegi tanítványai közül az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon győztes Szalai Benjamin és az Ifjúsági Világ Bajnokság 2. helyezett Loránd Lilla is büszkélkedhet már felnőtt magyar bajnoki érmekkel. Olvassa el a méltatását!