Támogatottak / Mester-M Díjazottak

MŰVÉSZET-TUDOMÁNY kategória

Ismerkedjen meg 2008. évi díjazottainkkal!

fulop-4.jpg
Fülöp Péter
atlétikaedző (Budapest)
20 évig a KSI atlétaedzőjeként dolgozott, jelenleg a Gödöllői Atlétikai Club edzője. Tanítványai kimagasló hazai és nemzetközi eredményeket értek el.
Szakmai tudása mellett emberi hozzáállása is példamutató, tanítványai rajonganak érte. Utánpótlás nevelésért végzett munkáját többször elismerték. Olvassa el a méltatást!
hazai.jpg
Hazai György
kerékpáredző (Budapest)
Közel 30 év alatt legalább 1000 gyerekkel szeretette meg a mozgást és a kerékpársportot. Emellett mindig törődött a gyerekek lelkével, problémáival is.
Tanítványai magyar bajnoki címek birtokosai, válogatott versenyzők, több korosztályos csúcsot tartanak. Olvassa el a méltatást!
szabo.jpg
Szabó Ferenc
cselgáncsedző (Egerág)
Egy baranyai kis faluban hozott létre sportegyesületet, az Egerági Üstökös SE-t, amely mára a hazai cselgáncs utánpótlás fellegvára lett. Jelenleg kb.
30 versenyzője van, közülük öt fő válogatott. Bevallása szerint a ?Szabó-módszer" titka, hogy sokat kell dolgozni, akkor is, amikor mások pihennek. Olvassa el a méltatást!
Nieberl Károly
kajakedző (Nagymaros)
Aktív közösségi és sportember, aki végtelen türelemmel, odafigyeléssel, szeretettel foglalkozik tanítványaival.Vallja, hogy a sportoló gyerekeket nem versenylónak, hanem embernek kell nevelni.
Sok magyar bajnokot, válogatott versenyzőt, világbajnoki helyezettet nevelt. Olvassa el a méltatást!

SPORT kategória

baranyi-karoly.jpg
Dr. Baranyi Károly
tanár (Budapest)
Egész életét az oktatásnak és a nevelésnek szentelte. Tanított középiskolában, egyetemen, iskolán kívül. Legbüszkébb arra, hogy legalább ötezer diáknak tartott ingyenes egyetemi felkészítőket fizikából három és fél évtizeden keresztül.
Tanítványai sorsát az órákon kívül is figyelemmel kísérte. Olvassa el a méltatást!
kun.jpg
Feketéné Kun Ildikó
balettmester (Nyíregyháza)
Több mint három évtizede tanítja a klasszikus balett alapjait, balettmester, koreográfus.
1977-ben megalapította a Primavera Balettegyüttest, amely mindmáig az ország egyetlen amatőr klasszikus balettegyüttese. Több tanítványából lett hivatásos táncos, az Operaház tagja vagy balett-tanár. Olvassa el a méltatást!
ebcht.jpg
Hornyászkyné Becht Erika
zongoratanárnő (Budapest)
Kiváló szakmai tudással és különleges pedagógiai érzékkel megáldott pedagógus, előadóművészeket, zeneszerzőket indított el pályájukon.
Legkiválóbb növendéke Érdi Tamás, akit mind a mai napig segít az új művek megtanulásakor. Olvassa el a méltatást!
851a3e9c866bd8216df247b9d7bec9.jpg
Pósa Lajos
matematikatanár (Budapest)
Több évtizedes pályafutása során sokat tett a gimnáziumi matematika tanítás megújításán.
Kísérleti tankönyveket írt. Újszerű táborokat szervezett az átlagos képességű és tehetséges gyermekek számára. Igazi humanista, aki tanítványait nem csak tanítja, de tiszteli és szereti is. Olvassa el a méltatást!