Támogatottak / Mester-M Díjazottak

MŰVÉSZET-TUDOMÁNY kategória

Ismerkedjen meg 2007. évi díjazottainkkal!

mol10-resize.jpg
Pénzes Ferenc
a felejthetetlen tanáregyéniség (Pápa)
Volt diákjai jelölték, akik diákkoruk felejthetetlen tanáregyéniségeként emlékeznek rá, és nem csak szakmai tudása, de emberi értékei, tartása és következetessége miatt is nagyon tisztelik egykori, biológia-kémia szakos tanárukat.
Mindig figyelt a hátrányos helyzetű diákokra, felkutatásukban, felkészítésükben meghatározó szerepe volt. Jelenlegi diákjai eredményesen szerepelnek a versenyeken, országos tanulmányi versenyeken. >Olvassa el a méltatást!
mol11-resize.jpg
Sebestyénné Farkas Ilona
a hűséges Kodály-tanítvány (Budapest-Békéscsaba)
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be" - mondta Kodály Zoltán.
Tanítványa, Sebestyénné Farkas Ilona a zene fényének igazi fáklyavivője, akinek számos fiatal köszönheti a zene szeretetét Békéscsabán és Budapesten egyaránt. Sok szakembernek nyújt fejlődési lehetőséget továbbá a határokon túl is. >Olvassa el a méltatást!
mol24-resize.jpg
Tóth Béla
modernség és hagyomány ötvözője
Pedagógiai munkájával nemcsak irányítani, hanem motiválni, lelkesíteni is tudja diákjait, akik az egész Vajdaság területén ismertek, hiszen évről évre elhozzák a legnevesebb számítástechnikai verseny legjobb helyezéseit.
Az informatika mellett diákjai figyelmét a vajdasági kultúra kincseinek megismerése és újrafelfedezése felé irányítja. >Olvassa el a méltatást!
voros-livia-kicsi.jpg
Vörös Lívia
a művészet mentora (Szombathely)
Komoly megbecsülésnek örvend tanítványai, a szülők, kollégák és a város lakóinak körében egyaránt, hiszen minden erejével azon van, hogy megszerettesse a fiatalokkal a művészetet, és segítse a tehetséges gyerekek továbbfejlődését és szakmai kibontakozását.
Az Alapfokú Művészeti Iskola egyik fő ötletgazdája, az Iskolagaléria rendszeres kiállításainak szervezője, és az Impresszió Alapítvány megalkotója. >Olvassa el a méltatást!

SPORT kategória

biro-norbert-kicsi.jpg
Bíró Norbert
a gyengénlátók mentora (Cegléd)
Olyan elhivatott nevelő, sikeres cselgáncsedző, aki az egészséges tanítványai mellett vak és gyengénlátó gyerekekkel is foglalkozik.
Példamutató tevékenysége során számos bajnokot nevelt, sikeres, gyengénlátóknak szóló rendezvényeket szervezett meg és sikerült látássérült tanítványainak új dimenziókat mutatni. >Olvassa el a méltatást!
gyurib-csival.jpg
Gerevich György
kardvívók mestere (Budapest)
Munkabírását, humorát, példamutató magatartását emeli ki legtöbb tanítványa, amikor Gerevich György kardvívó edzőről mesél.
Számos olimpiai versenyzőnk, világ- és Európa bajnokunk edzője, aki komolyan dolgozik az utánpótlás-nevelésen is. Olvassa el méltatását!
jozsa-csaba-resize.jpg
Józsa Csaba
az iskola mozgatórugója (Diósjenő)
Rendkívül aktív testnevelő tanár, akinek a mindennapi feladatokon felül arra is van energiája és ideje, hogy a gyerekekkel megszerettesse a mindennapi sportot.
Dolgozott a Bozsik programban, meghonosította a Kóczán Mór távolugró versenyt, mindemellett pedig a diósjenői iskola sportéletének katalizátora. >Olvassa el a méltatást
rapcsak-karoly-resize-0.jpg
Rapcsák Károly
világbajnok evezősök nevelőedzője (Dunakeszi)
Világbajnoki érmesek, olimpiai versenyzők, elismert evezősök kerülnek ki szárnyai alól.
Önzetlenségével, szakmai tudásával számos ismert és elismert evezős pályáját indította már el a siker útján. >Olvassa el a méltatást!