Pályázóknak / Helyi Érték Program

A Károlyi József Alapítvány célja a Fehérvárcsurgó szívében található a Károlyi Kastély parkjában egy madártanösvény kialakítása. Mindezzel szeretnék a településen élő gyerekek, fiatalok, lakók számára közelebb hozni és láthatóbbá tenni a környezetünkben élő madarakat. A projektet a település iskoláiba, óvodáiba járó gyerekek, szüleik és pedagógusaik, valamint további önkéntesek segítségével valósítanák meg. A madártanösvény részeként odúkat, etetőket készítenek, amelyeket a költési időszakban helyeznek ki, majd folyamatosan gondoznak, fotózzák és regisztrálják az etetőket látogató madarakat. A parkban élő madarakról tájékoztató táblákat terveznek kihelyezni. Önkéntesek segítségével a parkban interaktív tanórákat szerveznek majd, ahol a gyerekek a madarakat saját környezetükben figyelhetik meg. A projekt lezárásaként az alapítvány ünnepélyes átadót tervez fotó- és festménykiállítással, madárgyűrűzéssel. Az alkalom a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Fülemüle éjszakája programmal kiegészülve valósulna meg.