Az alapítvány / Médiasarok

2022. január 12.
Összesen 63 fiatal tehetséges művészt és tudóst támogat 20 millió forinttal a MOL Alapítvány

A MOL Tehetségtámogató Program az idei tanévben összesen 20 millió forinttal segíti a 10-23 év közötti tehetséges művész- és kutatójelöltek pályafutását. Országszerte 63 fiatal pályázó és csapataik nyertek támogatást, köztük ifjú zenészek, táncosok, vizuális alkotók, előadóművészek, a matematika és a természettudományok mellett az informatika és a csillagászat fiatal művelői, kutatói. Legtöbben zeneművészeti területről nyújtottak be pályázatot, hiszen egy hangszer megvásárlása komoly befektetés egy átlagjövedelemmel rendelkező család számára. A fiatal tehetségek előfinanszírozásként kapják meg a támogatást.

2021. október 26.
35 szervezetet támogat összesen 40 millió Ft értékben a MOL Gyermekgyógyító Programja 2021-ben
Összesen 35 szervezet tud évközi élmény- és művészetterápiás fejlesztő foglalkozásokat, illetve téli és évközi táborokat megvalósítani a mintegy 40 millió forintos támogatás felhasználásával a MOL Gyermekgyógyító Programja keretében 2021-ben. A művészeti, mese- és drámapedagógia mellett egyre növekvő tendenciát mutat az állatasszisztált, azaz a speciálisan képzett kutyák és lovak bevonásával végzett terápiák száma, de van olyan szervezet, amely fal- és sziklamászással vagy a természeti kihívásokkal való megküzdéssel segíti és támogatja a krónikusan beteg, fogyatékkal élő vagy a lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyerekek gyógyulását, rehabilitációját.
2021. július 25.
Hetvenhét fiatal sportolót támogat a MOL Alapítvány 2021-ben

Hetvenhét tehetséges fiatal sportolót, összesen 25 millió forint értékben díjazott a MOL Alapítvány idén. A Sport 2021 nyertesei között van többek között a magyar gyorsasági motorversenyzésben 2020-ban az év utánpótlás versenyzőjének választott Görbe Soma, a világ legfiatalabb női nemzetközi sakkmestere Gaál Zsóka, a Tokiói Olimpián Magyarországot képviselő Kovács Zsófia tornász, Tóth Lili Anna akadályfutó, Németh Nándor úszó és Özbas Szofi dzsudoka is. A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata elsősorban azoknak az általános- vagy középiskolás diákoknak nyújt anyagi segítséget, akik tehetséges sportolók, és országos vagy nemzetközi versenyen is jó eredményeket értek el. Az útiköltségtérítésre, eszközvásárlásra vagy egyéb sportoláshoz köthető költségekre igénybe vehető támogatás a fiataloknak megfelelő hátteret jelent a további felkészüléshez, versenyzéshez.

2021. április 12.
Mester-M Díjat kapott tíz pedagógus

Korábbi tanítványaik jelölése alapján a MOL Alapítvány kuratóriuma idén is 10 kiemelkedő munkát végző tanárt és utánpótlásedzőt díjazott, valamint 29 pedagógus kapott elismerő oklevelet. Emellett a járványhelyzet kapcsán meghirdetett „Kedvenc Online Tanárom 2020” különdíjat további 11 tanár nyerte el tanítványaik jelölése alapján. Az erkölcsi elismerés mellett a Mester-M díj fejenként egymillió forintos, a különdíj pedig 200.000 forintos tiszteletdíjjal jár. A koronavírus-járvány miatt a díjátadó ünnepségre nem kerülhetett sor, a MOL Alapítvány virtuális találkozót tartott a díjazottakkal, akikhez ezt követően személyesen viszik el a díjakat.

2020. december 15.
59 fiatal művészt és tudóst támogat a MOL Alapítvány

A MOL Tehetségtámogató Program az idei tanévben összesen 19 millió forinttal támogatja a 10-23 év közötti tehetséges művész- és kutatójelöltek pályafutását. Országszerte 59 fiatal pályázó és csapataik nyertek támogatást.