Az alapítvány / Médiasarok

2021. április 12.
Mester-M Díjat kapott tíz pedagógus

Korábbi tanítványaik jelölése alapján a MOL Alapítvány kuratóriuma idén is 10 kiemelkedő munkát végző tanárt és utánpótlásedzőt díjazott, valamint 29 pedagógus kapott elismerő oklevelet. Emellett a járványhelyzet kapcsán meghirdetett „Kedvenc Online Tanárom 2020” különdíjat további 11 tanár nyerte el tanítványaik jelölése alapján. Az erkölcsi elismerés mellett a Mester-M díj fejenként egymillió forintos, a különdíj pedig 200.000 forintos tiszteletdíjjal jár. A koronavírus-járvány miatt a díjátadó ünnepségre nem kerülhetett sor, a MOL Alapítvány virtuális találkozót tartott a díjazottakkal, akikhez ezt követően személyesen viszik el a díjakat.

2020. december 15.
59 fiatal művészt és tudóst támogat a MOL Alapítvány

A MOL Tehetségtámogató Program az idei tanévben összesen 19 millió forinttal támogatja a 10-23 év közötti tehetséges művész- és kutatójelöltek pályafutását. Országszerte 59 fiatal pályázó és csapataik nyertek támogatást.

2020. október 07.
34 szervezetet támogat 45 millió forinttal a MOL Gyermekgyógyító Program

A vírushelyzet ellenére a MOL Alapítvány ebben az évben is változatlan keretösszeggel hirdette meg a MOL Gyermekgyógyító Program pályázatát az élmény- és művészetterápiás programok támogatására. A kuratórium döntése alapján a 2020/21-es tanévben összesen 34 szervezet tud évközi fejlesztő foglalkozásokat, illetve téli és nyári táborokat megvalósítani az elnyert, mintegy 45,3 millió forintos támogatás felhasználásával.

2020. június 17.
Közel száz fiatal sportolót támogat idén is a MOL Alapítvány

Közel száz tehetséges fiatal sportolót díjazott idén is a MOL Alapítvány összesen 32 millió forint értékben. A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata elsősorban általános- vagy középiskolás diákoknak nyújt anyagi segítséget, akik tehetséges sportolók, és országos vagy nemzetközi versenyen is jó eredményeket értek el. Az útiköltségtérítésre, eszközvásárlásra vagy egyéb sportoláshoz köthető költségekre igénybe vehető támogatás a fiataloknak megfelelő hátteret jelent a további felkészüléshez. A támogatási keret összege nem változott, viszont a koronavírus-járvány miatti bizonytalanságok következtében felére esett vissza a beadott pályázatok száma.

2020. április 14.
MOL Mester-M Díjat kapott tíz pedagógus

A MOL Mester-M Díját idén is tíz kiemelkedő munkát végző tanár és utánpótlásedző kapta meg. A díjazottakat a tanítványaik jelölése alapján a MOL Alapítvány kuratóriuma választotta ki. Az erkölcsi elismerés mellett a díj fejenként egymillió forintos juttatással is jár. A koronavírus-járvány miatt a díjátadó ünnepségre nem kerülhetett sor, a MOL Alapítvány virtuális találkozót tartott a díjazottakkal, akik a díjakat postán kapják meg.