Hírek / Művészet-tudomány

Az elődöntőbe három további MOL Tehetségtámogató Program által is segített fiatal művész került: Magyar Valentin (zongora), Kovács Bálint (blockflöte) és Korossy-Khayll Csongor (hegedű). A válogatókon fellépett Kiss Márton zongoraművész, korábbi támogatottunk is. Mindannyiuknak gratulálunk!

A három korcsoport - kicsik, tinik és nagyok - válogatóit és elődöntőit felvételről láthatják a tévénézők. A Virtuózok minden korcsoportjában előbb válogatóműsort rendeztek, amelyekből korcsoportonként kilenc-kilenc versenyző jutott az elődöntőkbe. A tinik után a kicsik, majd a nagyok elődöntőiből is három-három versenyző mehet tovább a május 26-i élő döntőbe, ahol a korcsoportok győzteseit hirdetik ki és a nézőknek lehetőségük lesz megszavazni a műsor közönségdíjasát is. A június 2-i élő fináléban pedig a közönség voksai alapján születik meg a Virtuózok abszolút nyertese.

Az MTVA komolyzenei műsorának célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét, valamint fiatal komolyzenei tehetségeket fedezzen fel.

(A fotón Magyar Valentin, a MOL Tehetségtámogató Programn támogatottja látható.)