Hírek / Művészet-tudomány

Négyen maradtak a Sztárban sztár kétfordulós döntőjében, amelyet október 13-án vasárnap este Veréb Tamás nyert meg. A verseny ezüstérmese Kocsis Tibor lett, a bronzérem Nagy Adrit illeti, míg Muri Enikő a negyedik helyen végzett a nézők szavazatai alapján. Tamás a szélesebb közönség számára ismeretlenként indult a TV2 műsorában, ám hétről hétre olyan nagyszerű produkciókban teljesített, hogy azonnal belopta magát a nézők szívébe és a versenyben maga mögé utasította a már jól ismert hírességeket is.

Rómeó és Júlia - Budapesti Operettszínház

Veréb Tamás kilenc évesen került először kapcsolatba a színházzal, amikor a Miskolci Nemzeti Színházban megkapta a válogatáson a gyermek Scrooge szerepét az Isten pénze című színpadi produkcióban. A népdalének mellett elkezdett musical énekversenyekre járni, ahol szinte minden alkalommal az első helyen végzett. 2010 nyarán az egyik főszerepet játszhatta a Robin Hood című musicalban, amit a Margitszigeti Nagyszínpadon mutattak be. 2011-ben háromszáz nemzetközi induló közül bekerült a legjobb harminc közé a Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Versenyen. A Budapesti Operettszínházban tizenkilenc évesen megkapta Rómeó szerepét, ilyen fiatalon elsőként a világon.

Ezért a szerepéért 2014-ben az „Év felfedezettje” díjjal jutalmazták, és az Évad legígéretesebb ifjú művésze is ő lett. Azóta rendszeresen játszik az Operettszínházban. Színpadi fellépései mellett együtt zenél a The FR Lab elektronikus zenei formációval, közös zenekaruk The SunCity Rockets néven fut. Tamást a The Voice című műsorban két tévés fordulóban láthatta már a televíziós közönség, valamint 2016 őszétől a Tv2 Sztárban sztár műsorában is szerepelt, amit végül megnyert. 2016-ban diplomázott Klasszikus Ének szakirányon a Miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Egyetemen.

2007 és 2010 között Tamás a MOL Tehetségtámogató Program segítségével fedezte útiköltségét, amikor Budapestre járt Földessy Margit színi-iskolájába. Tamás az "Új Európa Alapítvány jubileumi arcai" online szavazás legkiemelkedőbb támogatottjai közt is szerepelt idén ősszel.