Hírek / Művészet-tudomány

A Községháza Tanácstermében tartott megnyitón a Pannon Írók Társaságának képviseletében Dr. Lángi Péter költő olvassa fel Vollein Ferenc képi világa által ihletett verseket. A megnyitó után Vollein Ferenc Tündérország címet viselő, színes, harmadik önálló képzőművészeti kiadványát Szemes Péter esztéta mutatja be, közreműködik Petik Ákos gitárművész. Vollein Ferenc balatoni témájú, valamint az Ó-és az Újszövetség, a zsidó-keresztény kultúrkör által ihletett alkotásait állították ki Balatonfüreden.

A vonyarcvashegyi festőművész már közel fél évtizede a korosztályos hazai és nemzetközi képzőművészeti élet egyik kiemelkedő képviselője. Már öt éve a MOL Új Európa Alapítvány támogatottja, s negyedik éve Zalaegerszeg MJV legfiatalabb művészeti ösztöndíjasa. A Tehetséghidak pályázat egyik győzteseként 10 napos olaszországi egyéni képzőművészeti tanulmányúton vehetett részt Pisában, Firenzében és Rómában. Olyan országosan is ismert képzőművészek mentorálják képzőművészeti alkotótevékenységét, mint Veszeli Lajos Balaton-és Príma - díjas festőművész, Somogyi Győző Kossuth-, Munkácsy - és Mednyánszky-díjas feső-és grafikusművész.

A MOL Tehetségtámogató Program 2010-től segíti Vollein Ferencet.