Hírek / Művészet-tudomány

Minden hangszernek megvan a saját maga által keltett varázsa. A legszebb mégis az, ha több hangszer áll össze. Ilyenkor a varázs egyre csak nő, és színesedik.
A kamarazene napjainkban is az egyik legkedveltebb klasszikus zenei műfaj. E hangverseny műsora a kamarazenei formációk kimeríthetetlen tárházára épül. A központi magot a zongora képezi, mely először szóló hangszerként szólal meg, majd egyre több hangszer társul hozzá, ezáltal transzformálódik. Az előadók is hasonló módon "alakulnak át", aszerint, hogy éppen milyen szerepben lépnek a színpadra. Ezáltal a közönség egy zenei utazás részesévé válhat. Az utazás "idegenvezetői" a Zeneakadémia tehetséges növendékeiből alakult együttes, a "Transformers" tagjai, köztük Forró Fruzsina, a MOL Tehetségtámogató Program egykori támogatottja. Vezetőjük a Gundel-díjas Kovács Gergely, a MOL Tehetségtámogató Program Klasszis jelenlegi támogatottja, aki első saját szerzeményének is itt mutatja be először Magyarorszégon. A két fuvolára és egy zongorára íródott kamaraművet a 2017. januárban bekövetkezett Verona-i busztragédia emlékére írta.

Műsor:

Ravel: Szonatina (Kovács)
Debussy: Kis szvit (Forró, Kovács)
Dutilleux: Szonatina fuvolára és zongorára (Dávid, Kovács)
Kovács Gergely: Trio fantasie (Dávid, Forró, Kovács)
Mahler: a-moll zongoranégyes (Lachegyi, Kindlinger, Bodor, Kovács)
Mendelssohn: D-dúr szextett (Lachegyi, Kindlinger, Zsótér, Bodor, Nagy, Kovács)

Közreműködnek:

Dávid Boglárka - fuvola
Forró Fruzsina - fuvola, zongora
Lachegyi Róza - hegedű
Kindlinger Jessica - brácsa