Hírek / Sport

Závaczki Bálint téli felkészülésének első és utolsó állomására Törökországban került sor. Magyarország elsőszámú golfozójának Itt kezdődött a téli felkészülése egy edzőtáborral január 12-én és az elmúlt hétvégén itt ért véget az alapozás.

Ez utolsó alkalommal egy felkészülési versenyen szerepelt, az Ukrán Golf Szövetség rendezésében. A Winter Cup 2019 névre hallgató világranglista pontot adó versenyt a Gloria Golf Resort két pályáján rendezték meg. Általános dolog, hogy közép- és észak-európai államok a tél folyamán a déli országokban rendeznek nyílt versenyeket. Ezt az eseményt egy felkészítő versenynek szánta Bálint, ezért bekerült a versenynaptárába.

ciprus-2019-minthis-hills-kics.jpg

AZ IDŐJÁRÁS SEM FOGOTT KI RAJTA

Az első versenynapon az időjárás mindenkit próbált megtréfálni a már-már orkán erősségű széllel, de Bálinton nem talált fogást. A második napot négy ütés előnnyel az élről kezdte és az időjárás nagyságrendű javulása miatt gyarapítani tudta az előnyét. A befejező napon, már csak az volt a kérdés, hogy hány ütés előnnyel nyeri meg a versenyt. Végül 75,74,73-as összetett 6-os eredménnyel rajt-cél győzelmet aratott.

Azt mondják, minden jó, ha vége jó, nos a február eleji Ciprus junior Open Minthis Hills-i harmadik helyezése után torna győzelem lett a vége a felkészülésnek. A MOL Tehetségprogram támogatottja részére nem is kezdődhetett volna jobban a

2019-es esztendő. Gratulálunk, további sikereket kívánunk!