Hírek / Sport

Remekül szerepelt a magyar csapat a téli Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF), ahol hat érmet, köztük három aranyat szerzett a magyar küldöttség, ezzel minden idők második legjobb magyar szereplését produkálták a fiatalok. Az öt sportágban induló tizenhét magyar versenyző között volt a MOL Alapítvány által támogatott alpesi síző, Tóth Zita is, aki a legjobb magyar sízőként a 9. helyet szerezte meg a rangos mezőnyben - olvasható a MOB tudósításában.

01065.jpg

(fotó: www.mob.hu)

A korábban sok sportágat kipróbáló (úszás, atlétika, hegyi kerékpár, triatlon, duatlon) fiatal alpesi síző már a felnőttek között is megmutatta magát, mondhatni, berobbant a nemzetközi mezőnybe, és már értékes pontokkal gazdagodott.

A szarajevó EYOF-on nem indult zökkenőmentesen az alpesi síverseny, hiszen az erős szél miatt a szervezők kénytelenek voltak megváltoztatni a programot, az óriás-műlesiklás helyett műlesiklás és szlalom került a versenyprogramba. Zita a legjobb magyarként a 9. helyen végzett.

„A versenyzők tisztességgel helyt álltak minden számban, noha voltak kiesőink is. A második futamok általában jobban sikerültek. A feladatra koncentráltak, nem izgulták túl a versenyt. Előzetes elvárást nem fogalmaztunk meg velük szemben, elképzeléseink azonban a világranglista-pontjaik és a rajtlisták alapján voltak."

"Szerettünk volna legalább a lányoknál egy top tízes eredményt elérni, ami sikerült is” - mondta Barbai Áron, az alpesi sízők szövetségi edzője.