Hírek / Civil szervezetek

A MOL Új Európa Alapítvány programja az Iskola Közösségi Szolgálat elvégzése mellett a fiatalokat olyan élményben szeretné részesíteni, ami motiválhatja őket a további önkéntes tevékenységre. A KÖSZ!2017 Program őszi pályázati fordulójára 162 pályázat érkezett be, a pályázatokról végső döntés február elején született. A programra civil és egyházi szervezetek, intézmények pályázhattak középiskolákkal együttműködésben. A KÖSZ! Program szakmai partnere az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.

A 15-17 éveseknek szóló Iskolai Közösségi Szolgálat olyan anyagi érdektől független, egyéni vagy csoportos tevékenység, amelyet a diákok a helyi közösség vagy egy rászoruló csoport javára végeznek. A 2017-ben érettségiző tanulóknak a sikeres záróvizsgához 50 óra közösségi szolgálat teljesítését kellett igazolniuk. Hosszútávon a közösségi szolgálat célja a diákokban az empátia, a szolidaritás és az adás kultúrájának elültetése.

Az Új Európa Alapítványnál 52 pályázat nyert támogatást összesen több mint 19 millió forint értékben. A támogatás összegéből a pályázatban elvárt legalább 20 óra közösségi szolgálatot a szervezetekkel együttműködésben így több mint 1000 diák teljesíti majd, mely közel 25.000 óra önkéntes munkának felel meg.

A nyertes szervezetek listája a linkre kattintva olvasható.