Hírek / Civil szervezetek

A Tour de Bókay április 24-i jótékonysági kerékpáros felvonulására 9.30-tól lehet nevezni az I. Sz. Gyermekklinika Bókay utcai udvarán, a jelképes nevezési díjjal a klinika betegeit támogatva. A 10 kilométeres, egészségért szervezett biciklizés 10.45-kor indul, amire a TRÄNING edzőtermének profi triatlonistája, Zsirai Milán melegíti be a biciklizőket. A Pestszentlőrincre érkezés után a Dumaszínháztól Felméri Péter és Balázs Hajdú dolgoztatja meg a hasizmokat, 13 órától pedig táncházat tartanak.

A Bókay Kertben az Amway Hungária kispályás labdarugó versenyt szervez, a Budapest Bike Maffia és a Traning bográcsos ételekkel csalogat, a DeGaVi és a Strike Bike bicajos bemutatót tart, a PIC Ringató sátorban pedig természetesen Ringató foglalkozásokkal várnak. A helyszínen még megismerhetjük az ország egyik legeredményesebb sportklubját, a 105 éves Vasas SC-t, és akinek maradt még plusz energiája, az a Bókay Kalandparkban mozoghatja le azt.

A rendezvény fővédnökei Dr. Szabó Attila egyetemi tanár, az I. sz. (Bókay) Gyermekklinika igazgatója és Ughy Attila, Budapest Főváros XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere. A Bókay Gyermekklinikáért Alapítvány és a PIC Ringató munkáját a MOL Gyermekgyógyító Program támogatja.