Hírek / Civil szervezetek

Az "Adj lendületet helyi közösségednek!" mottóval megjelenő új Helyi Érték Programunkra egyesületek és alapítványok pályázhatnak az ország több mint 600 településéről, 50 pályázati körzetből. A program célja, hogy a helyben élő emberek életét, közösséggé válását, identitásának megerősödését segítsük, és azokat támogassuk, akik helyi problémákra keresnek helyben adható válaszokat. A Helyi Érték Program négy kategóriájának (jövő generációja, kultúra, környezetvédelem-fenntarthatóság és társadalom) elbírásánál előnyt élvez az önkéntesség és a fenntarthatóság szemléletének érvényesítése, valamint a társadalmi innováció, azaz az újszerű megoldások használata régóta fennálló problémákra.

A felkért civil szakértők javaslata alapján a MOL Alapítvány kuratóriuma körzetenként három projektet választ majd ki februárban, amelyekre a MOL töltőállomásain lehet szavazni 2019. április 1. és 21. között. A nyertes 50 civil szervezet egyenként félmillió forintos támogatásban részesül majd.

A most induló új pályázatunk a korábbi KÖSZ! Program és a MOL Zöldövezet Program megújításából született, előtérbe helyezve hogy valós, helyi igényekre és szükségletekre adjon választ, és helyi szinten szülessen döntés a nyertesekről is.

A pályázat regisztrációhoz kötött, melyre 2018. december 10-ig van lehetőségük a civil szervezeteknek. Az online pályázatok benyújtásának határideje: 2018.december 15.

A részletes pályázati felhívás és a településlista itt érhető el.

Regisztráció és pályázatok benyújtása itt.

Bővebb felvilágosítás: info@molalapitvany.hu