Hírek / Művészet-tudomány

Albert a második korcsoportban indult, ahol 14 versenyző közül a döntőbe jutott, majd első díjat nyert a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola diákjaként. A növendékeket Ancil Anita kísérte zongorán, felkészítő tanáruk Szeléndi Zsuzsanna volt. Albert a MOL Tehetségtámogató Program támogatásával Michael Martin Kofler fuvolaművész nyári mester kurzusán is részt vehet, ahol tovább fejlesztheti tudását, szakmai barátságokat köthet, és bemutatkozhat nemzetközi porondon.

Szentgyörgyváry Albert óvodás korában vett először fuvolát a kezébe - azóta beleszeretett ebbe a hangszerbe. Két éve a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola fuvola szakos növendéke. Egyik legnagyobb eredményének tartja, hogy 2014-ben a Mesterek és Tanítványaik pályázat elnyerésével szólót játszhatott a Pécsi Filharmonikusokkal a Kodály Központban egy hangversenyen. Népzenével is foglalkozik, népdaléneklési versenyen országos helyezéseket ér el. 2013-ban az Anton Eberst VI. Nemzetközi Fuvolaverseny második helyezettje. A 2015-ben megrendezett Budapesti Nemzetközi Fuvolaversenyen első helyezett lett. Tagja a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola zenekarának, valamint a Siklósi Ifjúsági Fúvószenekarnak. Egyéni szereplései mellett számos kiemelkedő versenyeredménye van duó, vagy trió felállásban.

A MOL Tehetségtámogató Program 2014 óta Albert utazási költségeihez járul hozzá.