Hírek / Sport

A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata olyan általános vagy középiskolás diákoknak nyújt anyagi segítséget, akik tehetséges sportolók, és országos vagy nemzetközi versenyen is bizonyítottak már. Az útiköltségtérítésre, eszközvásárlásra és egyéb sportoláshoz köthető költségekre igénybe vehető támogatás a fiataloknak biztos, kiszámítható hátteret jelent. Alábbi cikkünkben a teljesség igénye nélkül mutatjuk be a 2021-es év néhány sikeres pályázóját, akik itthon népszerű, vagy épp kevésbé ismert sportágakban bizonyítják nap mint nap tehetségüket, szorgalmukat és kitartásukat.

Gyorskorcsolya – Kun Bence Benedek, Budapest

Kun Bence Benedek rövidpályás gyorskorcsolyázó halmozta az érmeket a tavalyi évben. Édesapja, Kun Bálint Tibor a sportág hazai úttörője és olimpikonja, így nem csoda, ha fia is hamar korcsolyát húzott. Beni nagypályán is rendelkezik országos bajnoki címmel, a MOL Alapítvány támogatásából pedig speciális korcsolyáját és egyéb kiegészítőit tudta beszerezni.

Kenu – Kiss Ágnes Anna, Szeged

A Szegedi Vízisport Egyesület 16 éves kenus reménysége, Kiss Ágnes Anna 2021-ben mind a lengyelországi EB-n, mind pedig a portugáliai VB-n egyesben és Csorba Zsófiával párosban is nyert. Ezt követően ősszel a koppenhágai felnőtt VB-n a C1 500 méteren a döntőben versenyezhetett. Ágnes szerint sikerei az elmúlt évek sok munkájának és a téli felkészülésének köszönhetőek.

Gyaloglás  Kovács Alexandra, Békéscsaba

A Békéscsabai Atlétikai Club 15 éves ígérete, Kovács Alexandra (a képen jobbra) három évvel ezelőtt lassított a futásról a gyaloglásra, és itthon azóta legyőzhetetlen a saját korosztályában. 2021-ben már a serdülők között védte meg a hazai bajnoki címét a háromezer méteres távon. Véleménye szerint a gyaloglás sokkal bonyolultabb, mint elsőre gondolnánk és a megfelelő technika fenntartása végig nagyfokú koncentrációt igényel.

Tollaslabda – Kígyós Keán, Hajdúszoboszló

A 16 éves Kígyós Keán a férfiak mezőnyében egyesben és vegyes párosban is top 10-es, utóbbiban az előkelő második helyen áll. A teniszről gyerekként váltó támogatottunk szereti a sportág gyorsaságát és egyéni induláskor a felelősség súlya is kifejezetten motiválja.