Hírek / Sport

Az ifjúsági olimpiák történetének eddigi legjobb szereplését produkálta a magyar delegáció Argentínában. Érzelmekből nem volt hiány, és az érmek is szép számmal gyűltek a harmadik alkalommal megrendezett világeseményen. Hetvenkilenc főből álló küldöttséggel büszkélkedhettünk, melynek tagjai közösen, egymást támogatva értek fel a nem hivatalos, országok közti éremtáblázat negyedik helyére.

A kiváló szereplésből a szokott módon vette ki a részét a MOL-csapat: a 12 aranyéremből kettőt, a 7 ezüstből egyet a MOL Alapítvány által támogatott ifjú sportoló nyert meg. Összesen hét fiatal sportoló volt a mi támogatottunk a csapatból, és nem túlzás azt mondani, hogy a kiváló eredmény nem egyedülálló, hiszen az utóbbi ifjúsági olimpiákon is remekeltek fiatal támogatott sportolóink.

2014-ben, Nanjingban Gercsák Szabina és Péni István személyében két győztesünk is volt, mellettük két ezüst és négy bronzérmest is támogatott a Tehetségtámogató Program. 2010-ben három arany, két ezüst és egy bronz érkezett támogatottjaitól. Közülük többen azóta már a felnőttek között is bizonyítottak.

2018. évi Ifjúsági Olimpia, Buenos Aires (Argentína), MOL Alapítvány támogatottak eredményei:

Özbas Szofi, judo: aranyérem

Pusztai Liza, kardvívás: aranyérem

Szél Anna Hella, birkózás: ezüstérem

Zombori Gábor, úszás: 200m vegyes: 7., 100m hát: 7., 50 m hát: 8. hely

Orsós Richárd, súlyemelés: 10. hely

Böhm Csaba, öttusa: 20.hely

Barócsai Petra, úszás: 100m pillangó 13. hely a középdöntőben.