Hírek / Sport

A MOL Alapítvány újra meghirdeti Tehetségtámogató pályázatát 10-18 éves sportolók számára. A fiatal, tehetséges sportolók útiköltségtérítésre, eszközvásárlásra és egyéb, sportoláshoz kapcsolódó költségek támogatására pályázhatnak. A 25 millió forintos keretösszegű pályázatra bármilyen sportág versenyzői nevezhetnek, amennyiben magyarországi sportegyesületnél leigazolt versenyzők, és országos vagy nemzetközi versenyeken kiemelkedő eredményeket értek el.

pusztai-liza-epan-meret.jpg

„Nagyon felszabadító, ha minden energiámat a felkészülésre tudom fordítani, és nem kell anyagi dolgokon aggódnom” – mondja Pusztai Liza, kadét világ- és Európa-bajnok, junior Európa-bajnok, ifjúsági olimpiai bajnok, felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes magyar kardvívó, akit 2016 óta támogat az alapítvány.

A pályázatok elbírálását a MOL Alapítvány kuratóriuma végzi szakértői zsűri segítségével. 2018-ban az alapítvány a MOL Tehetségtámogató Program keretében összesen 71 fiatalnak nyújtott támogatást 25 millió forint értékben. A program 2006-os indulása óta összesen pedig több mint 2000 fiatal sportoló fejlődéséhez járult hozzá, a szétosztott támogatás összértéke meghaladja a 400 millió forintot.

A MOL továbbra is segíti a 18. életévüket már betöltött, és továbbra is eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázóit a Tehetségtámogató Klasszis program keretében.

A pályázatokat március 31-ig lehet benyújtani kizárólag online felületen, a http://opa.molalapitvany.hu oldalán.

A részletes pályázati információk https://molalapitvany.hu/cikk/sport_kategoria oldalon érhetőek el.