Pályázóknak / MOL Tehetségtámogató Program Sport

2018-ban ismét meghirdettük a MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázatot azoknak a 10-18 év közötti magyarországi általános és középiskolás diákoknak, akik jó eredményeket értek már el egy sportágban országos vagy nemzetközi versenyeken, de továbblépésükhöz anyagi segítségre van szükségük.

A pályázatokról a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozta meg. A kuratórium munkáját szakértő zsűri segítette, amelynek tagja Dr. Szabó Tamás, a Sporttudományi és Diagnosztikai Központ igazgatója, Bruckner Gábor, az utanpotlassport.hu oldal alapító-főszerkesztője és Herczig Norbert, négyszeres magyar ralibajnok autóversenyző voltak. Az értékelésnél az eddig elért eredményeket és a rászorultságot vettük figyelembe. A döntésről minden pályázót írásban értesítünk.

2018-ban összesen 70 fiatal nyerte el a MOL anyagi segítségét közel 25 millió forint értékben. A támogatottak között van többek között Németh Nándor úszó és Jászapáti Petra gyorskorcsolyázó. A MOL továbbra is segíti a 18. életévüket már betöltött, de eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázóit a Tehetségtámogató Klasszis program keretében. Ebben a kategóriában 2018-ban 13 fiatal sportoló nyert el támogatást több mint 6 millió forint összegben.

A pályázatot legközelebb 2019. március elején hirdetjük meg.