Hírek / Művészet-tudomány

A gimnázium tehetséges diákjainak sikeres tehetséggondozó programjait, rendezvényeit is bemutatják a munka részeként. A műhely tagjai mindannyian aktív szereplői a gimnázium kulturális és közösségi életének. Az előző években sikeres megvalósítói voltak a "Tizenkettő nem egy tucat" I., II., és III. pályázatának. A Tudomány és technika kategóriában az Egy modern polihisztorcímű filmmel közönségdíjat érdemeltek.

2016-ban a miskolci Minorita-Nagyboldogasszony Plébánia, valamint az Éltető Lélek Alapítvány irodalmi- és rajzpályázatot hirdetett meg Kelemen Didák (1683-1744) templomépítő és iskolaalapító életével kapcsolatban. A pályázaton a Honismereti és média műhely tagjai nagy sikerrel szerepeltek.

A Kelemen Didák irodalmi pályázaton a következő eredmény született:

2. helyezést ért el Dimény Eszter, Letek Nóra, Osztermann Anna és Petrik Eszter 11. H osztályos tanulók - Kelemen Didák naplója című alkotása., 5. helyezést ért el Zoltai Diána, Varga-Kovács István 11. E és Veszprémi Tamás 11. B - Az Úr harangszava című novellája. Az elkészült írásokból 2017-ben kötet is született, Történetek a Miskolci Minorita Templom életéből címmel.

A Honismereti és Média Műhely Földes Ferenc Gimnázium projekt megvalósulását 2016-ban a MOL Tehetségtámogató Program segíti.