Hírek / Sport

Az ostravai serdülő és ifjúsági Európa-bajnokságon az volt a magyarok szempontjából az elsődleges kérdés, vajon hányan képesek bravúrt végrehajtva az elődöntőbe verekedni magukat. Nos, a papírformát nem sikerült felborítaniuk, hiszen egyikük sem szállhat harcba éremért, mindazonáltal néhányan egészen kiválóan teljesítettek, többek között a MOL Alapítvány fiatal tehetsége, András Csaba, aki ifjúsági verseny negyeddöntőjéig jutott - írja az utánpótlássport.

András Csaba óriási küzdelemben múlta felül a spanyol Alberto Lillót a legjobb nyolc közé jutásért vívott párharcban. A magyar fiú már 3:1-re is vezetett, de a spanyol hősiesen mentette a menthetőt: visszahozta a sírból a mérkőzést, és így csupán a hetedik játszmában dőlt el a rangadó.

Az utolsó, mindent eldöntő partit András bírta jobban (11:4), és így 4:3-as győzelmet aratott behúzta. A következő körben viszont már túl rágós falatba botlott: a francia Vincent Picard 4:1-re legyőzte a legtovább menetelő magyar fiút.