Hírek / Művészet-tudomány

A világhírű énekes az Operaház február 6-i esti Shakespeare-estélyének sztárvendégeként jött Budapestre, az estélyről érkezett a Zeneakadémiára, hogy még az éjjel találkozzon a Virtuózok tehetségeivel, a tévéműsorról pedig elismerően nyilatkozott. Gyöngyösi Ivett zongorázott is Domingo előtt, aki elbeszélgetett a fiatal művésznővel, tanácsokat adott neki, és dicsérte játékát. "Csodálatos érzés volt a Maestro előtt játszani. Hirtelen jött ez a lehetőség. Nem is tudtam, melyik művel készüljek. Végül ő választott. Szerencsére éppen Chopinről kezdtünk beszélgetni, így végül tőle kért darabokat, aminek nagyon örültem, mivel ő a legkedvesebb zeneszerzőm. Egyáltalán nem volt mindez ellenemre, nemcsak a zenében, de az életben is szeretem a spontán dolgokat" - mesélt Gyöngyösi Ivett a nagy élményről.

Kiemelte azt is, hogy Domingo egész személyisége inspirálóan hatott rá, miként a művészete is nagyon ösztönzi."Nem is hittem a fülemnek, amikor felkért, hogy adjuk elő együtt Liszt Petrarca-szonettjét. Remélem, hogy ez tényleg megvalósulhat valamikor" - mesélte Gyöngyösi Ivett, hozzátéve, hogy Domingo elmondta azt is, figyelemmel kíséri a karrierjét, és nagy jövőt jósol neki.

A MOL Tehetségtámogató Program 2007-2010 között támogatta Ivettet.