Hírek / Művészet-tudomány

A horvátországi fafúvósok versenyén Nagy Zoltán Ferenc és Sterner András a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium klarinétos diákjai mindketten kimagasló eredménnyel első díjat nyertek. Tanáruk Radics Miroslav tanári díjat kapott, a fiatalok zenei bemutatkozóján zongorán közreműködő Huszics Ibolya pedig korrepetitori díjban részesült.

A két ifjú klarinétosnak az elmúlt időszakban több fontos versenye is volt. Nagy Zoltán 1.díjat nyert a Femus Nemzetközi Fafúvós Versenyen Szerbiában és 2.díjat kapott a XV. Országos Richter János Klarinétversenyen Győrben úgy, hogy a zsűri 1.díjat nem adott ki. Ezen felül a verseny egyik legértékesebb különdíját is elnyerte.

Sterner András pedig a mostani győzelme mellé a XV. Országos Richter János Klarinétversenyen Győrben szintén 1.díjat nyert, továbbá a verseny legmagasabb pontszámával különdíjat is nyert.

Sterner Andrást 2016-2018 között háromszor, Nagy Zoltán Ferencet 2016-ban és 2018-ban nyerték el a MOL Tehetségtámogató Program anyagi segítségét – a fenti eredményeik alapján nem érdemtelenül. Mindkét diáknak és felkészítő tanáruknak is szívből gratulálunk!