Hírek / Civil szervezetek

"És neked mit adott?" - Pályázati felhívás DIÁKOK számára:

Az OFI pályázatának célja azoknak a videóknak/képeknek/élménybeszámolóknak a közreadása, amelyek segítségével a diákok megosztják a legfontosabb élményeiket és benyomásaikat, amelyek a közösségi szolgálat teljesítése során szereztek.

A nyertes pályamunkákat az OFI kozossegi.ofi.hu portálon teszik közzé annak érdekében, minél több diáknak csináljanak kedvet az iskolai közösség szolgálathoz.

A pályázat témájaként olyan képes beszámolókat várnak, amelyek a közösségi szolgálat megvalósítását mutatják be a diák szemszögéből, és amelyek képi világa ki tudja fejezni a közösségi szolgálatra jellemző értékeket: segítségnyújtás, szolidaritás, összefogás stb.

„A” téma: Film az Iskolai Közösségi Szolgálatról 2-4 perces kisfilm, amely a közösségi szolgálat megvalósítását a film eszközeivel mutatja be. Mobiltelefon felhasználásával készített alkotással is lehet pályázni.

„B” téma: Fotók az Iskolai Közösségi Szolgálatról Digitális fotók, amelyek a közösségi szolgálat megvalósítását a fotóművészet eszközeivel mutatják be. Egy pályázatban minimálisan 3, maximálisan 10 darab fotó nyújtható be. A fotók lehetőleg 300 dpi felbontásban, jó minőségben, nyomtatásra alkalmas méretben készüljenek. A fotókhoz egy rövid szubjektív élménybeszámolót is kell csatolni max. 1 oldal terjedelemben, amely kommentálja, értelmezi a képeket.

További részletek a linkre kattintva: OFI pályázat diákoknak

Iskolai jó gyakorlat – Pályázati felhívás PEDAGÓGUSOK számára

Az OFI pályázatának célja azoknak a pedagógiai jó gyakorlatoknak az összegyűjtése és közreadása, amelyek segíthetnek az iskolák és kollégák számára a közösségi szolgálat hatékony és jó színvonalú megszervezésében.

A nyertes pályamunkákat az OFI kozossegi.ofi.hu portálon teszik közzé annak érdekében, hogy segítséget nyújtsanak más iskolák pedagógusainak az iskolai közösségi szolgálat megszervezésében.

A pályázat témájaként olyan képes beszámolókat, jó gyakorlat leírásokat várnak, amelyek a közösségi szolgálat megvalósítását mutatják be a pedagógus szemszögéből. A bemutatott projekt a törvényben meghatározott nyolc tevékenységi terület bármelyikéről származhat és lehet még folyamatban lévő kezdeményezés is.

„A”téma: Intézményen belüli tevékenység leírása „B”téma: Intézményen kívüli tevékenység egy fogadó intézménynél Jelen pályázati felhívásra egy pályázó két témában maximum egy-egy pályaművel pályázhat.

További részletek a linkre kattintva: OFI pályázat pedagógusoknak

Fogadó intézményi jó gyakorlat - Pályázati felhívás FOGADÓ INTÉZMÉNYEK számára

Az OFI pályázat célja azoknak a fogadó intézményi jó gyakorlatoknak az összegyűjtése és közreadása, amelyek segíthetnek a fogadó intézmények és az ott dolgozó koordinátorok és mentorok számára a közösségi szolgálat hatékony megszervezésében.

A nyertes pályamunkákat az OFI kozossegi.ofi.hu portálon teszik közzé annak érdekében, hogy segítséget nyújtsanak más fogadó intézményeknek a közösségi szolgálat megszervezésében.

A pályázat témájaként olyan képes beszámolókat, jó gyakorlat leírásokat várnak, amelyek a közösségi szolgálat megvalósítását mutatják be a fogadó intézmény szemszögéből. A bemutatott projekt a törvényben meghatározott nyolc tevékenységi terület bármelyikéről származhat és lehet még folyamatban lévő kezdeményezés is.

További részletek a linkre kattintva: OFI pályázat fogadó intézményeknek