Hírek / Díjak

„Ha egyszer a gyerekeink tehetségesnek születtek, a saját állapotunk miatt nem vehetjük el tőlük a tehetségüket” – meséli két mozgássérült szülő Lukács Gabriella díjnyertes riportjában, az RTL Magyarország Fókusz című műsorában.

A „Média a Tehetségekért Díj”-jal a MOL és a tehetségeket felkaroló Új Európa Alapítvány már ötödik éve jutalmazza azokat az újságírókat, akik írásaikkal, riportjaikkal segítik a fiatal művészek, tudósok és sportolók megismertetését. Lukács Gabriella a fenti, „Rendkívüli tehetségek rendkívüli helyzetben” című cikkével a „Média a Tehetségekért Díj” pályázat tv/videó kategóriájában nyert első díjat, míg a rádió kategória első helyezettje Zanati Zsófia lett, a Magyar Katolikus Rádió „Görbeország” című riportjával, amelyben Mohos Zsófia fotográfussal beszélget az általa megörökített, eltűnő vidéki világ hangulatáról.

A nyomtatott sajtó jelöltjei között Szám Katalin, a Képmás magazin újságírója „A zongora hercege: Boros Misi” című interjújával ért el első helyezést, amelyben a tizenhárom éves, Virtuózokban felfedezett zenészt és annak hátországát mutatja be. Az online pályázati anyagok között Hercsel Adél Zilahi Márton 12 éves középpályásról szóló cikkét találta legjobbnak a zsűri, mely "Kezet fogtunk, és már vitte is a gyereket az Arsenal” címmel jelent meg a hvg.hu-n.

A 300 ezer forinttal díjazott kategóriaelsőket, valamint a 200 ezer forinttal jutalmazott második helyezetteket és 100 ezer forinttal elismert harmadik helyezetteket összesen több mint 200 pályázó közül választotta ki a zsűri, Bódis András, a Heti Válasz főszerkesztő-helyettese, Illényi Balázs, a HVG korábbi szerkesztője, valamint Keresztes Ilona és Mezei Dániel, az MTVA munkatársai.

A díjazottak listája elérhető a www.tehetsegesfiatalok.hu oldalon.

vogyerak_aniko_musorvezeto.jpgborbely-zszuzs-nepszbdsg-es-illenyi-blzs.jpgsrdi-krisztin-helyett-edesnyj-veszi--dijt-illenyi-blzstol.jpgszm-ktlin-kepms-es-ferencz-i-szbolcs.jpgtoth-csb-nlcfehu-es-bodis-andrs.jpgszsz-emese-fideliohu-es-bodis-andrs.jpghercsel-adel-hvghu-es-bodis-andrs.jpgkisistok-time-bork-peter-mkoi-vrosi-televizio-es-mezei-dniel.jpgurbn-gergo-m4-sport-es-mezei-dniel.jpglukcs-gbriell-rtl-mgyrorszg.jpgkeresztes-ilon-es-bll-ferenc-muzsikus-rdio.jpglzr-anit-mjor-gyul-csb-rdio-es-keresztes-ilon.jpgkeresztes-ilon-es-znti-zsofi-mgyr-ktolikus-rdio.jpga-medi--tehetsegekert-dij-2016-evi-nyertesei.jpgblahalouisiana.jpg10_eves_az_uj_europa_alapitvany.jpg