Hírek / Művészet-tudomány

A MOL Tehetségtámogató Program fiatal és eredményes művészek, ifjú kutatók és sportolók fejlődését segíti. A felkészüléshez és a sikerek eléréséhez szükséges eszközök biztosítása, egy hangszer, sportszer megvásárlása, vagy egy verseny, mesterkurzus útiköltségeinek támogatása jelenti a legnagyobb segítséget számukra.

2018-ban a művészet-tudomány kategóriában több mint 230 pályázat érkezett be, amelyek közül a MOL Alapítvány kuratóriuma összesen 65 fiatalnak és csapataiknak ítélt meg támogatást 16 millió forint értékben.

A MOL Tehetségtámogató Klasszis kategóriában a 18. életévüket betöltött, korábbi sikeres pályázóit segíti az alapítvány. Az idei évben 7 pályázó nyert el támogatást, több mint 2 millió forint értékben ebben a kategóriában.

A fiatalok a támogatást előfinanszírozásként kapják meg és azonnal beszerezhetik belőle a várva-várt hangszert, laptopot vagy ennek segítségével benevezhetnek tervezett versenyeikre.

Az értékelésben szakértő zsűri működött közre, amelynek tagja volt Devich Márton, a Bartók Rádió igazgatója, Eckhardt Gábor Liszt-díjas zongoraművész, a Zeneakadémia tanára és Kállai Gabriella oktatáskutató, az OFI munkatársa. A végső döntést a MOL Alapítvány kuratóriuma hozta meg. Az értékelésnél az eddig elért eredményeket és a rászorultságot vették figyelembe.

A MOL közhasznú alapítványán keresztül 2006 óta karolja fel a fiatal tehetségeket, eddig közel 5000 sportoló és művészeti vagy tudományos pályára készülő fiatal fejlődését segítette több mint 600 millió forint támogatást nyújtva, egyharmadát a művészet és tudományos területen kíváló eredményeket felmutató diákok támogatására fordítva.

A támogatottak listája itt érhető el.