Hírek / Civil szervezetek

2018-ban első alkalommal hirdettük meg a felhívást négy kategóriában: Jövő generációja; Kultúra; Környezetvédelem és fenntarthatóság; Társadalom. A felhívásra összesen 297 pályázat érkezett be.

A szakmai értékelés javaslata és a MOL Alapítvány kuratóriumának döntése alapján összesen 109 pályázat – körzetenként legalább 2, legfeljebb 3 – 2019. április 1-22. között közönségszavazáson vehet részt. A körzetenként legtöbb szavazatot begyűjtő szervezet elnyeri a pályázatban igényelt max. 500.000 Ft támogatást, amelyet 2019. május és december között használhat fel tervei megvalósítására.

A projektekre a szavazatokat a MOL benzinkút hálózat kijelölt töltőállomásain adhatják le a vásárlók. A szavazatok összesítésére április 30-ig, a végső eredményhirdetésre legkésőbb május 3-ig kerül sor.

A szavazási fordulóba bejutott szervezetek listája itt érhető el.

A Helyi Érték Program célja helyi civil szervezetek, kezdeményezések támogatása, amelyek a helyben élő emberek életét, közösséggé válását, identitásának megerősödését segítik, és helyi problémákra keresnek helyben adható válaszokat.