Hírek / Civil szervezetek

Az Állatkertben tartott speciális figlalkozáson minden résztvevő aranyszínű medált kap emlékbe a Zoolimpián. Tíz csoportnyi, összesen 120 sérült, fogyatékkal élő gyermekeket látnak vendégül az Állatkertben annak az élményterápiás foglalkozássorozatnak a keretében, amelyet a MOL Új Európa Alapítvány Gyermekgyógyító Programjának támogatásával rendez az Alapítvány a Budapesti Állatkertért szervezet.

A zoopedagógusok és a fogyatékos gyermekek speciális igényeit ismerő szakmai referensek hónapok óta dolgoznak a foglalkozások anyagának összeállításán, külön-külön útvonalat, ismeretanyagot terveznek minden csoportnak, hogy a vak és gyengénlátó, a mozgáskorlátozott és az értelmi fogyatékos gyermekek a lehető legszebb, számukra a legtöbbet jelentő élményekkel térhessenek majd haza. A munkába bevonták azoknak az iskoláknak a pedagógusait is, akiktől a gyermekek érkeznek majd, hiszen így szinte személyre szabott élményekkel várhatják a csoportokat.

Az első csoportok február 22-én érkeznek, majd a következő heteken heti kép nap is az élményterápiák jegyében zajlik az alapítványnál.