Hírek / Civil szervezetek

A Jószolgálati Otthon fogyatékkal élő fiatalok számára szervezett divatbemutatót Dunaújvárosban, melybe a Lorántffy Szakközépiskolával közös pályázatuk eredményeként közösségi szolgálatukat végző diákokat is bevont.

Az "Egyenlő eséllyel a divat világában" mottóval elképzelt bemutatót megelőző felkészülés célja volt a közös érzékenyítés, az elfogadás-befogadás érzésének megélése a kiválasztott középiskola tanulóinak aktív részvétele és szakmai tudásának hasznosítása. Az előzetes tervezés és ruhakészítés során kialakult a produkció programja, ahol az Otthon fiataljai elmondták, milyen ruhát, sminket, frizurát szeretnének.

Az ehhez kapcsolódó ruhavarrásban, fodrászatban, kozmetikai kezelésben és sminkkészítésben a diákok aktív szerepet vállaltak. A ruhákat egy nyári gyakorlaton készítették el, a díszítésben az alapítvánnyal és diákokkal közösen dolgoztak együtt, a kiegészítőket is közösen fűzték, festették.

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány munkáját 2015-ben az Új Európa Alapítvány KÖSZ! Programja támogatta.