Hírek / Művészet-tudomány

A fiatal művész és édesanyja a járványügyi időszak izgalmaival is nehezített hosszú utazás után érkezett meg Amerikába. Itt Krisztina először a New Brunswickben élő népes magyar közösség előtt zongorázott, akik nagy örömmel fogadták a produkciót. Következő fellépése a Carnegie Hallban megrendezett gálakoncert volt, amelynek élményeit személyes hangvételű beszámolójából ismerhetjük meg:

„És eljött 2022. február 22-én a délután 2 óra, ahogy a műsorfüzet is írta. Elég sok fellépésben volt már részem az utóbbi években, de ez most más volt. Nagyon korán felébredtem és csak remélni mertem, hogy késő délután, mire színpadra kerülök, nem leszek álmos. De az izgalom legyőzte a fáradtságot. Már délután 1 órakor ott kellett lennem a bejáratnál, majd nagyon szigorú biztonsági ellenőrzés után felkísértek egy terembe, ahol melegíteni lehetett. A versenyzongorát nem próbálhattuk ki, de ez nem zavart, hiszen tudtam, hogy nem fog csalódást okozni. Talán a legnehezebb az volt, hogy utolsó előtti fellépőként a hosszadalmas várakozás idegileg próbára tett. Ám végül eljött a pillanat a Carnegie Hall színpadán, amely mindenért kárpótolt. Felemelő érzés volt ott zongorázni, és mintha Robert Schumann Abegg Variációi is másképp hangzottak volna. Az óriási tapsvihar és rengeteg gratuláció, amely zárta az estét, folyamatosan visszavitt lélekben a színpadra és arra gondoltam, hogy milyen sok embernek mondhatok köszönetet, hogy itt lehettem. Köszönöm. Minden pillanat egy csodás élmény volt.”

Krisztina pályafutását immár harmadik éve segíti a MOL Alapítvány, a pályázati támogatás idén a tengerentúli utazás költségeit finanszírozta. Szeretettel gratulálunk a fellépéshez és további sok sikert kívánunk!