Pályázóknak / MOL Tehetségtámogató Program Művészet-tudomány

Pályázni az alábbi célokra lehet:

A. Eszközvásárlásra, amely az országos és nemzetközi versenyekre való felkészülést, a szakmai fejlődést segíti (művészeti eszközök, kellékek, hangszerek, kották, tudományos eszközök, szakkönyvek stb.)
B. Útiköltség-térítéshez, amely segíti a pályázók eljutását a hazai és nemzetközi versenyekre, kiállításokra, valamint az azokra felkészítő szakkörökre, táborokra (útiköltség, szállás, étkezés, nevezési díj, részvételi díj stb.)
C. Egyéb, pályafutáshoz kapcsolódó költségek, amelyek az A és B kategóriába nem férnek bele, de a pályázókat segítik a színvonalas és tartósan jó eredmények elérésében (pl. művésztanár óradíj, pályabérlet stb. A C kategóriába nem fogadunk el sem eszközvásárlási költséget, sem útiköltséget!)

Kik pályázhatnak?

- egyéni (vagy páros) pályázatot nyújthatnak be, akik
        o rendelkeznek magyar állampolgársággal, állandó magyarországi lakhellyel és magyarországi közoktatási intézményben folytatják tanulmányaikat
        o 10. életévüket legalább ebben az évben betöltik vagy 18. életévüket legfeljebb 2019-ben töltik be, ill. 18. életévüket már betöltötték, de még középiskolás tanulók lesznek a 2019-2020-as tanévben és még nem tettek érettségit.
- csoportos pályázatot nyújthatnak be iskolai csapatok, csoportok (pl. színjátszó-kör, kórus, tudományos vetélkedősorozaton induló csapat, állandó szakköri csoport stb., akik    közösen elért versenyeredményekkel rendelkeznek. Egyéni eredményeket nem tudunk csapatpályázatnál elfogadni!).

A támogatást az alábbi időszakban lehet felhasználni: 2019. december 1 - 2020. augusztus 31.

A pályázatokat csak az online pályázatbenyújtási felületen keresztül tudjuk elfogadni: https://opa.molalapitvany.hu

A pályázatok benyújtása regisztrációhoz kötött, amelyet csak felnőtt nagykorú személyek végezhetnek el (18. életévet betöltött pályázó vagy szülő, tanár). A pályázat benyújtási határideje az online felületen: 2019. szeptember 30. 24.00

A pályázati támogatásokról a végső döntést a MOL Alapítvány kuratóriuma hozza meg legkésőbb 2019. november végéig. Az eredményről minden pályázót emailben értesítünk.

A MOL közhasznú alapítványán keresztül 2006 óta karolja fel a fiatal tehetségeket, eddig közel 5000 sportoló és művészeti vagy tudományos pályára készülő fiatal fejlődését segítette. 2018-ban 72 fiatal és csapataik nyertek el támogatást több mint 18 millió forint értékben a MOL Tehetségtámogató és a Tehetségtámogató Klasszis Program keretében.

Pályázati felhívás - MOL Tehetségtámogató Program Művészet - Tudomány 2019.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK:
MINTAŰRLAP (egyéni)
MINTAŰRLAP (csoportos)
1. melléklet: Részletes költségvetés B kategória
1. melléklet: Részletes költségvetés C kategória
2. melléklet: a pályázó elmúlt 2 tanévben (2017-18 és 2018-19) elért eredményeinek dokumentációja (oklevelek másolatai vagy hivatalos internetes eredménylisták becsatolása szükséges, formanyomtatvány nincs ehhez a melléklethez).
3. melléklet: Tanári nyilatkozat
4. melléklet: Médiamegjelenések listája

Szülői adatvédelmi hozzájárulás kiskorú pályázó esetében

GYIK