Pályázóknak / MOL Tehetségtámogató Program Művészet-tudomány

2020-ban 202 pályázat érkezett be felhívásunkra. A pályázatokat szakértő zsűri értékelte, a végső döntést a MOL Alapítvány kuratóriuma hozta meg. A pályázat elbírálásánál az eddig elért eredményeket, valamint a rászorultságot vettük figyelembe. 
Összesen 52 fiatal nyerte alapítványunk támogatását több mint 16 millió forint értékben.

Az idei nyertesek között van többek között a sárospataki Téglás Botond (10) hegedűs és a nagykanizsai Orff Ütőegyüttes. A pályázatokat eszközvásárlásra, útiköltség támogatásra és egyéb, a pályafutást segítő költségekre lehetett benyújtani.

A zsűri tagjai voltak Devich Márton a Bartók Rádió igazgatója, Pázmány Karolina Ágnes vizuális nevelés tanár, a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola tanszékvezető-helyettese és Pertis Szabolcs, a Gödöllői Református Líceum Gimnáziuma matematika-fizika szakos tanára, népzenész.

A MOL továbbra is segíti a 18. életévüket már betöltött, de eredményes pályafutást folytató korábbi pályázóit a Tehetségtámogató Klasszis program keretében.
Ebben a kategóriában 7 pályázó nyert el 2,7 millió forintot. A támogatottak között van Radnóti Róza (23, Budapest) zongoraművész és Veszprémi Zsombor (20) másodéves szegedi orvostan-hallgató. 

Alapítványunk 2006 óta karolja fel a fiatal tehetségeket, eddig több mint 3000 művészeti vagy tudományos pályára készülő fiatal fejlődését segítettük. 

Legközelebb 2021 őszén hirdetjük meg a felhívást a tervek szerint.


Ismerkedjen meg néhány korábbi támogatottunkkal részletesebben!