Pályázóknak / MOL Tehetségtámogató Program Művészet-tudomány

A pályázat a 10-18 éves magyarországi általános és középiskolás diákoknak, diákcsoportoknak, ifjúsági csoportoknak szól, akik országos vagy nemzetközi versenyeken, kiállításokon kiemelkedő teljesítményt értek el eddig, és szakmai fejlődésükhöz további támogatásra van szükség.

Pályázni az alábbi célokra lehet:

A. Eszközvásárlásra, amely az országos és nemzetközi versenyekre való felkészülést, a szakmai fejlődést segíti (művészeti eszközök, kellékek, hangszerek, kották, tudományos eszközök, szakkönyvek stb.)

B. Útiköltség-térítéshez, amely segíti a pályázók eljutását a hazai és nemzetközi versenyekre, kiállításokra, valamint az azokra felkészítő szakkörökre, táborokra (útiköltség, szállás, étkezés, nevezési díj, részvételi díj stb.)

C. Egyéb, pályafutáshoz kapcsolódó költségek, amelyek az A és B kategóriába nem férnek bele, de a pályázókat segítik a színvonalas és tartósan jó eredmények elérésében (pl. művésztanár óradíj, pályabérlet stb.) A C kategóriában nem fogadunk el sem eszközvásárlási költséget, sem útiköltséget!

Kik pályázhatnak?

- rendelkeznek magyar állampolgársággal, állandó magyarországi lakhellyel és magyarországi közoktatási intézményben folytatják tanulmányaikat

- 10. életévüket legalább ebben az évben betöltik vagy 18. életévüket legfeljebb 2021.08.31-ig töltik be.

A támogatást az alábbi időszakban lehet felhasználni: 2020. december 1 - 2021. augusztus 31.

A pályázatokat csak az online pályázatbenyújtási felületen keresztül tudjuk elfogadni:

A pályázatok benyújtása regisztrációhoz kötött, amelyet csak felnőtt nagykorú személyek végezhetnek el (18. életévet betöltött pályázó vagy szülő, tanár).

A pályázat benyújtási határideje az online felületen: 2020. szeptember 30. éjfél.

A pályázatok beadása az online felületen 2020. szept.1-je után lehetséges.

Javasoljuk, hogy addig a mintaűrlap és az alább letölthető mellékletek alapján készítse elő a pályázatot!

A pályázati támogatásokról a végső döntést a MOL Alapítvány kuratóriuma hozza meg legkésőbb 2020. november végéig. Az eredményről minden pályázót emailben értesítünk.

A MOL közhasznú alapítványán keresztül 2006 óta karolja fel a fiatal tehetségeket, eddig több mint 5000 sportoló és művészeti vagy tudományos pályára készülő fiatal fejlődését segítette. 2019-ben 67 fiatal és csapataik nyertek el támogatást 19 millió forint értékben a MOL Tehetségtámogató és a Tehetségtámogató Klasszis Program keretében.