Pályázóknak / MOL MESTER-M Díj

Kik lehetnek jelöltek?
Tanárok, edzők, nevelők

A kuratórium célja, hogy a több évtizede tevékenykedő, jó eredményeket elérő pedagógusok mellett legalább egy fiatal, max. 10-15 éve a pályán lévő tanár, edző munkáját is elismerje.

A kuratórium elismerő oklevelet szándékozik átadni mindazon jelölteknek, akiknek neve „short listre” került, és ezeket a neveket nyilvánosságra kívánja hozni a Mester-m díjak átadásával egyidőben.

A legérdemesebb jelöltek közül évente egyszer a MOL Alapítvány kuratóriuma 10 személyt választ ki a sport, a művészet, a bölcsészet-, valamint a tudomány területeiről, és a MESTER-M díjban részesíti. A MESTER-M díj anyagi és erkölcsi elismerés, a díj értéke 1.000.000 forint személyenként.

2019-ben közel 400 jelölés érkezett be. Ezekről 2020. február elején döntött Alapítványunk kuratóriuma. Díjátadót a COVID-19 járvány miatt nem tudtunk tartani, a díjazottaknak a díjakat és a short listeseknek az okleveleket postán küldtük el.

2020-ban is várjuk a jelöléseket az alábbi linken egészen december 31-ig:

JELÖLÉS BENYÚJTÁSA A MESTER-M DÍJRA

Kedvenc Online Tanárom különdíj 2020

Várjuk továbbá a jelöléseket azokra a pedagógusra (tanárok és edzők), akik a COVID-19 járvány során az online oktatásra történő átállásban kimagasló munkát végeztek, biztosítani tudták a tananyag folyamatos átadását és meg tudták őrizni diákjaikkal a közvetlen kapcsolatot, segítették őket a digitális oktatásra történő átállásban vagy különösen innovatívak voltak a 2020. március-június közötti kényszerű online oktatási időszakban.

2020-ban 10 fő nyerheti el a „Kedvenc Online Tanárom” különdíjat, amelynek tiszteletdíja nettó 200.000 forint személyenként.

A jelöléseket 2020. december 31-ig lehet benyújtani az alábbi felületen:

JELÖLÉS BENYÚJTÁSA A KEDVENC ONLINE TANÁROM KÜLÖNDÍJRA

A 2019. évi MOL Mester-m Díjat az alábbi pedagógusok kapták meg:

Természettudományos szaktanár kategóriában:

Erdősné Németh Ágnes, informatika- és matematikatanár (Nagykanizsa)

Hóbor Sándor, fizikatanár (Eger)

Karasz Gyöngyi, kémiatanár (Gödöllő)

Dr. Koncz Gábor, biológaitanár (Kisvárda)

Művészet kategóriában:

Dr. Csillag Józsefné Demel Eszter, karnagy (Veszprém)

Nagy László, rajz és vizuális művészet- és művészettörténet tanár (Szeged)

Radics Miroslav Péter, klarinét művész-tanár (Pécs)

Sport kategóriában:

Eperjesi László, atlétika edző (Békéscsaba)

Gyimes Nikolett, cselgáncs edző (Győr)

Török Lóránd, testnevelés tanár (Pannonhalma)

Idén első ízben oklevéllel ismertük el azok pedagógiai munkásságát, akiknek a neve az értékelés során az ún. short listre, azaz szűkített listára felkerült a későbbi díjazottak nevei mellett.

Ők az alábbi természettudományos szaktanárok, művésztanárok és utánpótlás edzők voltak:

Bakk János, fizikatanár (Kecskemét); Beliczay Krisztián, kosárlabda edző (Budapest); Benedek Krisztina Mária, népi ének- és néptánctanár (Gödöllő); Bikfalvy Ádámné, magánénektanár (Budapest); Bodnár Sándor, oboa- és klarinéttanár (Zalaszentgrót); Dávid László, vívó edző (Debrecen); Dlusztus Péter, matematikatanár (Pécs); Dr. Jánossyné Dr. Solt Anna Mária, biológiatanár (Budapest); dr. Siposs András, fizikatanár (Budapest); Fodor Ágnes, úszó edző (Tiszaújváros); Koncz Károly, fizikatanár (Pécs); Linzenbold Gábor, klarinét- és szaxofontanár (Debrecen); Miroslav Bajin, vízilabda edző (Debrecen); Nagy István, kémiatanár (Bonyhád); Nánay Mihály, történelemtanár (Budapest); Pótáné Márton Mária, matematikatanár (Eger); Szokolai Tibor, fizikatanár (Budapest); Szucsák László, sportlövő edző (Budapest); Szurmik Zoltán, magyar nyelv, irodalom- és drámatanár (Budapest); Tánczos Krisztina, magyar nyelv, irodalom- és drámatanár (Dunaújváros); Tutrai Tamás, gyorskorcsolya edző (Szeged); Varga István, csellótanár (Budapest); Varga István, fizikatanár (Ajak); Zátonyi Szilárd, biológiatanár (Győr).

(2007-2014 között MOL Tehetséggondozásért Díj néven adtuk át az elismerést.)

Itt tudja megtekinteni a díjazottakat bemutató kisfilmeket!

;