Hírek / Művészet-tudomány

A Prima Primissima életre hívói 2007-től kezdődően önálló díjjal jutalmazzák azokat, akik a jók között is a legjobbak. Mohai Zsófia szüleivelA kiemelkedő teljesítményt nyújtó harminc év alatti fiatalok közt a zsűri idén is tíz elismerést osztott ki, a nyertesek a díjon túl kétmillió forintos támogatásban részesülnek.

Mohai Zsófia oboaművész kilencévesen kezdett hangszerén tanulni és már tizenkét évesen I. díjat nyert egy olaszországi nemzetközi versenyen. Számos további hazai és nemzetközi versenydíj után 2012-ben a legfiatalabb szólistaként lépett fel a Pannon Filharmonikus Zenekar koncertjén. Tavaly a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor középdöntőse volt.

Zsófia, a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola tanulója idén márciusban teltházas koncerten lépett fel a pécsi Kodály Központban, a Virtuózok tavaszváró nagykoncertjén. Ezt követően nyáron első helyezést ért el a XIV. Ohrid Pearls Nemzetközi Zenei Versenyen Macedóniában, november elején pedig első önálló koncertjét adta a Belgrádi Magyar Intézetben, ahol húga Mohai Viola is bemutatkozási lehetőséget kapott.

Zsófi szakmai fejlődését hosszú ideje a MOL Tehetséggondozásért Díjjal kitüntetett Kothencz Melinda oboaművész-tanár segíti. Pályafutását

2011 óta támogatja a MOL Tehetségtámogató Program, amely legutóbb saját hangszer vásárlásához segítette hozzá az ifjú művészt.

Gratulálunk a díjhoz!