Hírek / Művészet-tudomány

Mohai Zsófia Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola 12. osztályos oboista diákja 2. díjat nyert a horvátországi Varazdinban a Nemzetközi Fúvószenei Verseny. Zongorán közreműködött Huszics Ibolya, felkészítő tanár Kothencz Melinda. Gratulálunk!

Kothencz Melinda és Mohai Zsófia

Mohai Zsófia oboaművész kilencévesen kezdett hangszerén tanulni és már tizenkét évesen I. díjat nyert egy olaszországi nemzetközi versenyen. Számos további hazai és nemzetközi versenydíj után 2012-ben a legfiatalabb szólistaként lépett fel a Pannon Filharmonikus Zenekar koncertjén. Két éve a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor középdöntőse volt.

Zsófia, a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola tanulója 2015 márciusában teltházas koncerten lépett fel a pécsi Kodály Központban, a Virtuózok tavaszváró nagykoncertjén. Ezt követően nyáron első helyezést ért el a XIV. Ohrid Pearls Nemzetközi Zenei Versenyen Macedóniában, november elején pedig első önálló koncertjét adta a Belgrádi Magyar Intézetben, ahol húga Mohai Viola is bemutatkozási lehetőséget kapott.

Zsófi szakmai fejlődését hosszú ideje a MOL Tehetséggondozásért Díjjal kitüntetett Kothencz Melinda oboaművész-tanár segíti. Pályafutását 2011 óta támogatja a MOL Tehetségtámogató Program, amely legutóbb saját hangszer vásárlásához segítette hozzá az ifjú művészt.