Hírek / Civil szervezetek

A Miskolci Szárnyaskerék Kulturális Egyesület az Új Európa Alapítvány által meghirdetett KÖSZ! Programban nyert támogatást „Általános iskolások táncházi programokban való bevonása iskolai önkéntesek segítségével” című projekt megvalósítására. A havonta megrendezésre kerülő programnak a miskolci VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház ad otthont. Pályázatuk célja az volt, hogy a közösségi önkéntes szolgálatba bevont fiatalok közelebb kerüljenek a kisgyermekekhez, fejlődjön pedagógiai érzékenységük és közművelődési, rendezvényszervezési tapasztalatokkal bővítsék ismereteiket. Az önkéntes tevékenység részeként a rendezvényeket megelőzően a tanulók városszerte népszerűsítik az eseményt elektronikus úton, plakátok kihelyezésével, szórólapozással és felkeresik az általános iskolákat, hogy minél több gyermek hírt kapjon a programról. Mindkét miskolci fogadószervezet évek óta teret biztosít középiskolás fiataloknak az 50 órás Iskolai Közösségi Szolgálat teljesítésére.

A fenti projektet a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthonnal szoros együttműködésben valósítják meg. Havi egy alkalommal tartanak az érdeklődő, kreatív gyermekek számára kézműves foglalkozásokat, majd azt követően a táncházat először a kicsik, majd a felnőttek részére. A projekt megvalósulása alatt - 2016. március 1-től november 30-ig - a kézműves foglalkozások során a Lévay iskola tanulói segítő kezet nyújtanak a gyermekeknek, a magyar táncházban pedig segítik a kicsik tánclépéseit. Nemcsak a gimnázium Kösöntyű Néptáncegyüttesének tagjait várják, hogy csatlakozzanak, hanem a gimnáziumból is bárkit, aki úgy érzi, szívesen kipróbálná magát ebben a mini-mentor szerepben.