Hírek / Sport

Ebben a szakágban Magyarországnak még soha nem volt érme, így a MOL Alapítvány kerékpározója sporttörténelmi tettet hajtott végre. Ez még elképesztőbb eredmény, ha tudjuk, hogy a cyclocross tulajdonképpen egy téli keresztedzésnek indult, és először Blanka nem is kedvelte különösebben.

“A cyclocross-t apukám erőltette, hogy csináljuk, mert így télen is tudok versenyezni, és először nem igazán éreztem rá a dologra. Nem a sárban kerékpározással volt bajom, ezt a mountain bike nyergében már megszoktam, hanem a sárban futással… vagyis inkább általában a futással” - mondta nevetve a 18 éves versenyző.

a3-fit-800x10000.jpg

A cyclocrossban - pályától függően - sokszor előfordul, hogy nem lehet tekerni, ilyenkor fel kell kapni a kerékpárt, és futni vele. “Azt kimondottan kedvelem, amikor nagy sár van. Élvezem, hogy csúszik a bringa, és fekszik is nekem a dolog, mert elég jól érzem, hogy kell irányítani a kerékpárt. Futni viszont továbbra sem nagyon szeretek vele, úgyhogy úgy áll a helyzet, hogy van pálya, amin nagyon szeretek versenyezni, és akad, amin nagyon nem. Nagyon örülök a cyclocross ezüstérmemnek, ez életem eddigi legfontosabb eredménye, de a szívem azért az olimpiai szakág, a mountain bike felé húz." - ismerte el Blanka.

“Sajnos nem olcsó sportág a miénk, minden profi felszerelés nagyon drága, ezért hálás vagyok a MOL Alapítvány támogatásáért” - mondta Blanka.

Fotó/szöveg: molcsapat.hu